Следвайте ни

Само в "Марица": Тъщата на Спартак Николов дарява имот по схемата на Тотеви

viber icon

Мария Кичукова, управител на "Дякон Иларион Билд" ЕООД и тъща на В и К шефа Спартак Николов, е внесла заявление в Община Пловдив, че фирмата иска да дари част от собствен имот с площ 97 кв. м. на ул. "Весела" 24. Данъчната оценка на парчето земя е 5050, 30 лева. Дарението се прави с цел да се осигури достъп до осеметажната кооперация, която "Дякон Иларион Билд" строи на ул. "Весела".

Преди няколко месеца и братът на кмета Иван Тотев беше дарил земя на Община Пловдив на бул. "Източен", където строи голям комплекс на мястото на бирената фабрика "Каменица". По този начин инвеститорите си осигуряват пътната инфраструктура до сградите.

"Дякон Иларион Билд" е дружеството, чрез което приятелският кръг на "Николов - Тотев" е придобивал евтино апетитни общински имоти. Фирмата, управлявана от тъщата на В и К-шефа , е взела общинските парцели от 484 кв. м на ул. "Силистра" 19 и 409 кв. м на бул. "Марица" 50. И на двете места днес са построени високи кооперации.

Както установи разследването на "Марица", продажба на четиристаен апартамент в новата кооперация на ул. "Весела" 24 беше обявена в сайта Alo.bg на цена 108 000 евро. За контакт беше посочен адресът на kamenitza.park. Справка в ДАКСИ сочи, че представител на акционерното дружество "Каменица Парк" е Георги Борисов Тотев, брат на пловдивския кмет.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?