Само в "Марица"! Проговори обвиненият пловдивски лекар

Не съм извършил нищо нередно и това ще бъде доказано, категоричен е доц. д-р Иван Мануков

Потърсихме доц. д-р Иван Мануков за мнението му по случая с Динко Бобчев. Ето какво отговори той на въпросите на "Марица":

- Д-р Мануков, как ще коментирате обвиненията на Динко Бобчев, че сте искали да му поставите стентове на сърцето без да има нужда от тях?

- Това е една неправдоподобна история. На този етап няма да навлизам в повече подробности. Искаме да мине медицинската проверка и инспекцията от Здравната каса и след като излязат резултатите, ще говоря най-подробно. Аз съм напълно спокоен и убеден в своята правота. Не съм извършил нищо нередно и това ще бъде доказано.

- Да сте имали конфликт с Динко Бобчев?

-Не, няма такова нещо. Препоръчаха ми го мои познати и се съгласих да го прегледам. Познавах го само по лице. Лечението на нашите пациенти върви по протокол. Не винаги от първия път се избира типа на лечението, за да стигнем до истината дискутираме и обсъждаме с колеги. Не заблуждаваме и не принуждаваме никого да го оперираме. Обясняваме на нашитe пациенти най-подробно здравословните им проблеми. Възможно е Динко Бобчев да не е разбрал точно за какво става въпрос. Не мога да упреквам никого за случая. Лекуваме стотици пациенти всеки месец и нямаме оплаквания. Здравната каса ни проверява и от резултатите се вижда, че нямаме нарушения и сме нейни съвестни партньори.

- Как реагираха вашите колеги и пациенти?

-  Имам пълната подкрепа на колегите от екипа ми. Знаем какво правим. Бях изненадан приятно от много мои пациенти, които, след като разбраха за този случай, се обадиха да ме подкрепят. Те бяха останали изненадани  и просто не могат да повярват на това, което са видели.

- Продължавате ли работа? Не смятате ли да излезете в отпуск?

-Не, не виждам причина да го правя? Ето, и в понеделник бях на работа. Не толкова интензивно, разбира се. Искам да си събера мислите. Все пак и аз съм жив човек. Няма да излизам в отпуск. Колегите и болните имат нужда от мен и аз няма да ги разочаровам. 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Къде е най-добре да бъде разположен зоопаркът в Пловдив?