Разследване на "Марица": Лазар от скандала с НОИ затънал с бизнес с пъпеши

Карал джип втора ръка, с Александрина не демонстрирали висок стандарт

Задържаните за документна измама в особено големи размери Александрина Георгиева, мъжът й Лазар и дъщерята Николина не са демонстрирали висок стандарт на живот. Тримата не са се набивали на очи, макар че по данни на прокуратурата и полицията с години са въртели схема за изготвяне на фалшиви документи за стаж при пенсиониране.

Съседите им в блок на ул. „Богомил” са учудени от разкритията за злоупотребите. Познават Лазар и Александрина  като нормална двойка. Жилището им не издавало да разполагат с много пари.

Лазар е карал джип, но купен на старо. Сменил автомобила няколко пъти с друг, но всеки път от същия клас.

В махалата се знае, че преди години мъжът имал земеделски бизнес в първомайския край. Гледал краставици, после и пъпеши. В един период се оплаквал, че е бил завлечен от съдружие с грък. Имало даже период, в който продавал пъпеши на тротоара пред хипермаркет в квартала. Възможно е да е правен опит през бизнеса му да се перат парите от схемата за източване на НОИ.

В последните години на комшиите правело впечатление, че Лазар не работи. Виждан е  редовно из махалата да разхожда домашния любимец чи-хуа-хуа.

Ходел да помага в офиса на консултантската фирма за пенсионни услуги на Александрина, която е на улицата, долепена до ТП на НОИ.

Лазар е бил засичан и вътре в сградата на ведомството, като обяснил, че урежда документи на жена си.

Една от версиите е, че именно той е осигурявал клиентите, като ги е „прихващал” в района на ТП на НОИ и е обещавал помощ в уреждане на пенсионирането.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Къде е най-добре да бъде разположен зоопаркът в Пловдив?