Следвайте ни

Ральо Ралев назначи Кътова за и.д. кмет от ареста

Кметът на "Северен" Ральо Ралев, на когото е наложена постоянна мярка за задържане, си е взел 30-дневен отпуск, докато тече разследването по обвинението за търговия с влияние и опит да вземе подкуп в размер на 60 000 лева.  През този месец длъжността "кмет" ще изпълнява неговата заместничка Лариса Кътова.   

В отпуск за един месец беше излязъл и кметът на Пловдив Иван Тотев, когато му беше предявено обвинение за нарушения при провеждането на обществена поръчка за строеж на зоопарка.

Очаква се прокуратурата  да поиска отстраняване на инж. Ралев от длъжност. Решението се взима от съда, където на 11 юни ще се разглежда жалбата на районния кмет срещу  постоянното  му задържане в ареста. "Общинският съвет няма да разглежда  казуса с Ральо Ралев, докато съдът не се произнесе", каза председателят на местния парламент Савина Петкова.  

Валентина Йеремиева

Репортер /журналист/ екип "общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?