Следвайте ни

Собственикът на балите на "Рогошко шосе" : Това не е опасен боклук, а суровина, но спираме бизнеса

Фирмата я купувала, а не вземала пари за нея, от България и Гърция

viber icon

В планината от бали с боклук в склад на "Рогошко шосе", за които "Марица" съобщи, няма никакви опасни отпадъци.  Това увери пред екипа ни китаецът Янг Ванг, съдружник в „Европейска рециклираща група" ООД, която притежава складираните пресовани полипропиленови торби. 

Това е суровина, която купуваме от България и Гърция и преработваме до гранулат, който изнасяме в Китай.

Той се влага отново в  производството на торби или други предмети, коментира Янг Ванг, който увери, че фирмата му не е складирала отпадъци от Италия. 

Тази сутрин екип на „Марица” откри огромното количество бали , струпани върху близо 5 дка в база на фирма „Ангел Стоилов-96” на Рогошко шосе, която е била наета под наем. 

Според Янг Ванг фирмата му е ползвала базата от 4-5 месеца, но са работили само два.

Били принудени да спрат заради многократно постъпили сигнали от съседи за неприятни миризми и други, които не били вярни. 

„Оказа се , че и след като спряхме, сигнали срещу нас продължават да постъпват”, обясни Янг Ванг пред „Марица”. Той призна, че инвестиционното доверие вече е изчерпано и прекратява бизнеса. 

Янг Ванг не можа да уточни какво е складираното количество бигбегове на Рогошко шосе, но обясни, че бил принуден да ги приема, тъй като имал сключени договори вече. Със съдружникът му смятат да ги продадат като суровина и да приключат. 

На въпрос на медията защо са избрали България за преработката, китаецът обясни, че този бизнес го има и в родината му, но тук рециклирането било по-малко и възможността за осигуряването на суровина - съответно повече. 

„Изкупуваме от лицензирани пунктове, имаме фактура за всичко. Внасяме и от Гърция, но не и от Италия. За нас това е суровина и ние плащаме за нея. Тя не е опасен отпадък”, обясни Янг Ванг.

Той допълни, че вече е уморен от многобройните проверки, обяснява, че е спазил всички предписания на екоинспекцията. Дори със съдружника му внесли от Китай специална техника за да улавя дима при преработката. 

Накратко Янг Ванг обясни, че технологията включва преработката на РР- полипропилена до гранули. Бигбеговете се натрошават, перат, стопяват и излизат под формата на конци, които след това се накълцват и превръщат в гранула. За два месеца компанията е изнесла 200 тона гранули за Китай, обясни Янг Ванг.     

Гергана Василева

Гергана Василева

Журналист - екип "Регион"

Гергана Василева завежда екип „Кореспонденти” в „Марица”. Има отличие за Журналист на годината. Работила е в ресорите криминален, социални дейности и региони.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

polkmnb

polkmnb

27.01.2020 | 05:38

Здравейте, това е да информирате широката общественост, че Хосе Луис, частен кредитор, отвори финансова възможност за всеки, който се нуждае от финансова помощ от 3000 евро до 100 000 евро. Ние предоставяме заеми с 2% лихва на физически лица, фирми и компании в ясен и разбираем начин и условие. свържете се с нас днес по имейл на ([email protected]) или ([email protected])

Отговори
2 0
Коментатор

Коментатор

23.01.2020 | 14:55

Горкият инвеститор. От РИОСВ са го нагънали яко!

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?