49

Общината като златна кокошка за избрани фамилии

Семейството на бившия шеф на ВиК Спартак Николов отдавна трупа опит в изгодни сделки на имотния пазар. Първоначално фамилията придобива собственост в жилищна сграда на ул. „Хан Аспарух“ 120. Твърдят, че е придобита през 2010 г., след като са продали земя в  Прослав и Остромила. 

Следват няколко сделки, в които Община Пловдив се е превърнала в златна кокошка за фамилията на Спартак Николов, който в онези години е и общински съветник. 

Чрез права на база свой наследствен дял през 2012 г. Спартак Николов и съпругата му купуват общински имот по процедурата "ликвидация на съсобственост". Важно е да се знае, че за подобни сделки по закон не се изисква провеждане на търг. Имотът се намира на ул. „Лозенград” 47, на ъгъла с бул. „Източен”, срещу стадион „Христо Ботев”. Общината продава на съсобственичката  София  Николова една втора  идеална част от земята с площ 201 кв. метра ведно с къща и две малки постройки за скромната сума от 58 000 лева. 

 През 2014 г. пък фирма „Дякон Иларион Билд“  ЕООД, регистрирана през същата година с управител Мария Кичукова, тъща на Спартак Николов, придобива общинския дял от имота в съсобственост на ул. „Силистра” 19 в район „Западен”.  Според брокери на недвижими имоти  сделката е много добра, тъй като цената на разгъната застроена площ в бъдещата  сграда по онова време излиза около 28 евро на квадрат. В момента  на това място е издигната  красива жилищна кооперация на пет етажа  с големи тераси и гаражи.

Специално за строителство е създадена „ЖСК  Дякон Иларион“.  Новата  кооперация на ул. „Силистра“ 19  е изградена  от фирма „Демилекс” - същата, която построи голямата кооперация „Лаута гардън” в парка в съдружие с друга известна пловдивска фамилия - на бившия депутат Атанас Ташков, който се очаква да стане заместник на новия областен управител Илия Зюмбилев.

Същата ЖСК  "Дякон Иларион" се сдобива и с терен на бул. „Марица” 50, в район  "Централен", след като с решение на Общинския съвет от 2013 г. на търг са обявени  409 кв. метра за 473 558 лв.. Впоследствие парцелът е внесен  в  капитала на „Дякон Илирион Билд” ЕООД, управлявано от тъщата на Спартак Николов. 

През 2019 г.  "Дякон Иларион Билд" ЕООД  е поискала със заявление  до Община Пловдив да дари част от собствен имот с площ 97 кв.м на ул. "Весела" 24. Дарението е с цел да се осигури достъп до строежа на осеметажната жилищна сграда.

Оцени новината

Оцени новината
3.3/5 от 9 оценки
3.3/5 от 9 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
41 коментара
Орхидея

Орхидея

16.10.2023 | 22:06

Корупцията е безсмъртна. Един умре, трима го наследят...да пукнат до последното коляно!

Отговори
0 0
Поздравления!

Поздравления!

17.07.2023 | 21:14

на Марица за тази статия. Това искаме да четем. Ще бъде интересно да разберем какво мисли прокуратурата за тази крадлива фамилия.

Отговори
32 1
Васа

Васа

18.07.2023 | 10:17

Като напишете статия за цапардосания паркинг на пъпа на Пловдив, който се ползва от хрантутниците на Д. Шашавото ще Ви ръкопляскам!

Отговори
5 0
Орхидея

Орхидея

16.10.2023 | 22:01

Прокуратурата е спящата красавица когато става дума за Спартак Николов

Отговори
0 0
Кой е бащата на Спартак Изедник

Кой е бащата на Спартак Изедник

17.07.2023 | 12:02

Баща на Спартак Изедник е Лъв Николов Панайотов.Първият кмет на Тракия.Активен борец , малиново червен комунист, но безупречно честен.Спартака , срами името на баща си.Лъва се отказа от сина си.

Отговори
33 2
Честен комунист?

Честен комунист?

17.07.2023 | 21:16

Такова нещо не съществува!

Отговори
11 3
Петър

Петър

17.07.2023 | 11:46

Защо мълчите за паркинга на бившето училище на БНТ Пловдив? Ние балъци ли сме да ни пращат паяци, а тия некадърници под ръководството на Десито - Шишманчето да си паркират денонощно личните лимузини, да реват, че хонорарите са малко и да цуцат ли, цуцат! А, кметството се прави на “ сляпа баба”. Тоя паркинг е собственост на Пловдив, не на ония от БНТ Пловдив! Върнете ни го!!!

Отговори
40 2
Торосян

Торосян

17.07.2023 | 12:20

Те го обърнаха това БНТ Пловдив след 90-те на бащиния и шуро-баджанащина. И Десито е ухажвана от приятелчета! Г”зо близачи!

Отговори
26 1
Мимето

Мимето

17.07.2023 | 11:34

Марица е като ветропоказател-усеща ,че Герб си отива от ръководството на града ,и взе да ни засипва с нови/а те са толкова познати/разкрития.Гражданите/не пришълците/знаят и още имена,които трябва да се включат в списъка на ОКРАЛИ и ОСРАЛИ града ни ...Какво направи Марица през годините царуване на Герб-редеше дитирамби за Тотев и Димитров и тяхната Общинска върхушка...Какво ще направи сега Марица,ще сезира ли някого или не е сигурна в журналистическото си разследване/а може би само пълни страници и показва някакво гражданско присъствие/

Отговори
34 4
Хуморески

Хуморески

17.07.2023 | 17:01

Съгласен съм с мнението ти за "вестник" Марица. С едно нещо не съм на Вашето мнение - и това е, че в това издание има "разследваща журналистика". Този дял от журналистиката бе ликвидиран след 12 години дерибейства на Асфалт паша ефенди ! Къде е сега М. Бенатова, къде са Васил, Валя Ахчиева ? Сашо Диков - и той млъкна. Тоягата на ОПГ ГРОБ унищожи изобщо журналистите - те отдавна са МИСИРИ - нали така ги нарече безкнижника бай Ганьо от село Банкя.

Отговори
15 2
Тотев....Тотев....

Тотев....Тотев....

17.07.2023 | 11:25

На всичкото отгоре си и неграмотен.Не се пише-пидерас , а -педераст.Боже , Боже....и една едноклетъчна амеба ни беше назначена от Бойко , Цецо и баба Мента за кметски наместник на хилядолетния Пловдив! Позор! Пълен позор!

Отговори
30 1
Глас народен!

Глас народен!

17.07.2023 | 11:20

Марица,за тези крадливи негодници ,техните вождове и ментори във Пловдив,може да направите филм с над 100 серии!Всеки един близък до фамилията на Мамения и техните роднини от световно неизвестни и посредствени хорица станаха само за 10-12 години във властта мулти милионери!Откраднаха наследствени имоти на много хора живееши в чужбина с фалшиви пълномощни! Същевременно унищожиха ,съсипаха и откраднаха безпардонно много бизнеси !За тези крадци трябва много да се говори и да не се мълчи!Почвайте ги от Мамения,минете през Ралю,Ташкови,Димитрови….и стигнете до Каназирева ,Тютюков,Бидона и.т.н. за да знаят и помнят хората когато отидат до урните за кого да дадат гласа си!

Отговори
47 3
Точно Марица се съмнявам

Точно Марица се съмнявам

17.07.2023 | 17:29

да направят филм за тези знакови люде. Преди само няколко дни, Марица развълнувано ни уведоми, как сърцето на каназирева лудо тупти, защото синът й наесен на студентската скамейка ще седи. В медицинския. Уверявам всички ви, че ако тази новина не беше публично оповестена, нямаше да мигна даже. Прочетох, успокоих се и заспах! Сега очаквам продължение на сериала "На гости в дома на Дани Каназирева". Снимайте и не губете време. Щото може и деменция да ни обземе и идола си да не разпознаем!

Отговори
10 0
Нали

Нали

17.07.2023 | 11:19

Славчо Атанасов е лява резба

Отговори
13 18
Нали

Нали

17.07.2023 | 11:18

Славчо Атанасов е хомо

Отговори
9 18
СЪСИПАН БИЗНЕС...

СЪСИПАН БИЗНЕС...

17.07.2023 | 11:17

предлагам да има едно движение от компетентни лица фактори които да търсят показват и карат да доказват публични и не само публични лица които имат имоти да докажат ...не можеш да докажеш отнемане на имотите....и глоба допълнително и малко в килия..обществено полезен труд.. давам пример : понеже ми помогнаха да си затрия бизнеса питам: как в пловдив един д-р светозар василев бивш директор на агенцията по храните в пловдив...уличен като ятак на мирослав найденов ...беше приготвил 5000 агнета внос от румъния и в едно село се готвеше слагане на ушни марки за да ги изнесат в гърция като български агнета....да ама някой пропя и те заблеяха на румънски..... точиха делото толкова че да онивинят д-р зарко с изтекъл срок на делото..... сега д-р зарко живее в разкош във виена и трупа милиони а жена му силикони.....баба му пък фасони... като го изгониха зорноволно д-р зарко препоръча за негов заместник д-р теодора севова.... тя за няколко години като шеф на агенцията по храните в пловдив и после пак по разни политически поръчки малко беше в софия... та тя спастри парички и купи два апартамента един над друг- на бул.българия с/у х-л Санкт петербург абсолютно в готов за живеене вид и то луксозен но забележете на името на детенцето й светлана севова...щото тя пък от пестене от закуски спести тези парички......двете дами не се лишават от луксозен начин на живот скъпи коли скъпи почивки по няколко пъти в годината с екзотични дистанции... та питам как тези хора ще бъдат наказани... това са дребните риби ибрикчиите а тези като тотев - тътюков - спартак николов - менда стоянова--- и още и още?!?! не трябва да има срок за търсене на отговорност и доказване на имотно състояние........а като не могат да докажат беден народ колкото щеш... ДА СЕ СЪЗДАДЕ ПО ЗАКОНОВ РЕД ОРГАН КОЙТО ДА ПОЛУЧАВА СИГНАЛИ И ДА ГИ ПРОВЕРЯВА С ВСИЧКИ ЗАКОНОВИ СРЕДСТВА.ДА НЯМА СРОК ЗА ДОКАЗВАНЕ НА ИМОТНИ ПРИДОБИВКИ...ТОВА ДА Е НЕЩО КОЕТО ДА МОЖЕ ДА СЕ ОТНЕМА ВИНАГИ КОГАТО НЕ СЕ ДОКАЖЕ ДОКУМЕНТАЛНО...

Отговори
28 0
Уважавам такъв начин на мислене!

Уважавам такъв начин на мислене!

17.07.2023 | 18:02

Подобен на моето мислене. Но тези "придобивки" за обществото ни като някой да разследва, да "се приемат закони"... Никой от политиците НЯМА да се съгласи да гласува за подобни текстове!!! Никой!!! Това, което би довело до тези закони, за съжаление всички си го говорим помежду си. Но тук няма да го напиша. Знаете КАК може да се променят законите!!! И начинът не е през тези, които ПРЯКО ни "представляват". Днес: репортаж на живо по ТВ от "Протест пред съдебната палата в Стара Загора. Родители, загубили децата при инциденти на пътя, настояват за бързо разследване и ефективни присъди." Жертвите са загинали от безотговорното шофиране на хора в пияно или дрогирано състояние!!! Убийците се измъкват с условни присъди, с глоби и с други "много приемливи оферти". Протестиращите родители искат убийство на пътя след прием на алкохол и/или наркотици, да се разглежда като умишлено престъпление. А не, както досега убийство без умисъл!!! Обикалят от институция на институция и навсякъде - само обещания! Главен прокурор, министри, депутати. При разговор с Настимир Ананиев и при дефиниране на исканията им за криминализиране на ПТП с жертви, при наличие на алкохол/наркотици у шофьора, Ананиев казал "това няма как да стане"! Тази му реплика НЕ ПОДЛЕЖИ на коментар!!! Такъв човек НЕ може да ме представлява!!!

Отговори
10 0

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?

Към анкетата