Следвайте ни

Контейнерите за смет на Копривките - или ги няма, или преливат

viber icon

Контейнерите за смет често преливат, а незаконни сметища никнат като гъби в района, жалват се виладжии и туристи, натъкнали се на грозните гледки.

Според тях съдовете за смет са недостатъчни за растящия брой обитатели и почиващи. Камари от строителни отпадъци, найлони, пластмаса, стари тухли се търкалят из деретата и горите близо до новостроящите се къщи на Копривките.

От Община Куклен обясниха, че почистват контейнерите по график. Администрацията използва своя техника, дори последните години инвестира и в закупуването на нова такава, за да осигури по-добра услуга. Според експертите запазването на района чист от незаконни сметища е свързано и със самосъзнанието на хората. Когато ремонтираш или строиш, е редно да си осигуриш и съд за събирането на отпадъците, обясняват експертите.

Въпреки че се намира само на 20 км от Пловдив, курортът през зимата често остава труднодостъпен и в най-малкия сняг. Причината е проблем със зимното поддържане на пътя. Неведнъж отиващи до х. "Здравец" пътуват с часове до курорта, който се намира само на 20 км от Пловдив.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?