Кой кадрува в Басейнова дирекция и защо мястото е толкова апетитно

Около горещия шефски стол в Басейнова дирекция "Източнобеломорски район"-Пловдив от години прехвърчат искри между ключовите политически играчи. За сериозния интерес към мястото няма логично обяснение, защото директорът управлява скромен бюджет, основно за заплати и издръжка. Има известно влияние върху издаването на разрешителни за водочерпене при различни инвестиционни намерения, както и в контрола върху добива на инертни материали в реките. Въпреки това при всяка смяна на властта новите силни на деня си го заплюват за свой човек.  

Напоследък назначенията в дирекцията няколко пъти обтягаха отношенията между коалиционните партньори ГЕРБ и ВМРО, а създаваха напрежение и в самата управляваща партия. Въпреки че винаги се провеждат конкурси, на които се явяват поне трима кандидати, неофициално се говори, че назначенията са политически.    

Доказателство за това е последното - през март 2018 година, когато бе отстранен сложеният от ГЕРБ директор на Басейнова дирекция "Източнобеломорски район"- Пловдив, Георги Семерджиев. Той беше заменен с инж. Цветелина Кънева, съпруга на съветника от местния парламент на Община "Марица" д-р Фарид Джамал Абдо. Той е считан за

близък до формацията на Красимир Каракачанов.

Това разгневи опонентите на войводите. Вероятно като резултат от това лидерът на "Воля" Веселин Марешки обяви, че пуска сигнал в прокуратурата за рекет на Семерджиев от страна на ВМРО. В сигнала се цитира доклад от самия бивш директор до Нено Димов. В него са посочени поименно депутатът от Пловдив Александър Сиди и общинският съветник и областен лидер на ВМРО в Пловдив Стефан Послийски, които според Семерджиев са поискали подкуп от 10 000 лв., за да бъде оставен на поста. Сиди нарече обвиненията лъжа и заяви, че ще го съди за клевета.

Според запознати обаче

отстраняването на Семерджиев няма политически привкус,

а е заради твърде смелите знаци на внимание, които той проявявал към дамите в офиса.     

От създаването на дирекцията до 2015 г. институцията, която отговаря за водите във водоемите, на шефския стол се въртят от двама души. Първоначално поста поема инж. Никола Кърнолски, който е смятан за близък до БСП. Също така два пъти на шефския стол сяда Атанаска Тунтова, свързана с ГЕРБ.      

Никола Кърнолски пое поста на директор на Басейнова дирекция Източнобеломорски район Пловдив за втори път през 2013 г. Преди това е начело на Басейнова дирекция през от от май 2003 г. до ноември 2009. Той е човек от бранша. Завършил е Висшия институт по архитектура и строителство - София (сега УАСГ) през 1986 г. като строителен инженер по хидротехническо строителство. 

Специализирал е в Колорадския университет в САЩ „Мениджмънт на водните ресурси”. За последно бе отстранен, след като потърси над 5 млн. лева забавени плащания за черпене на вода от ВиК Пловдив. 

Атанаска Тунтова също два пъти оглавява дирекцията. Това става при първия и втория кабинет "Борисов". Говори се обаче, че

не се харесала на тогавашните силни на деня в Пловдив Иван Тотев и Радослава Ташкова

и в край сметка губи позицията, заменена от Георги Семерджиев.     

Сегашната директорка инж. Цветелина Кънева е назначена през март 2018 г. Тя беше официално представена пред своите служители от зам.-министъра на околната среда и водите Атанаска Николова, която използва случая, за да очертае дългосрочните задачи и оперативните проблеми, по които е необходимо да се фокусират усилията на администрацията от екоинституцията.

„Връщам се у дома. Темите през годините не са се променили и разчитам на всички вас, за да постигаме поставените задачи заедно“, обърна се към експертите на дирекцията инж. Кънева, която е бивш служител на институцията.

Инж. Кънева е завършила Университета „Проф. д-р Асен Златаров“ - Бургас, специалност „Технология на водата“. До май 2011 година е работила като експерт в дирекция „Контрол“ в БДИБР, а след това като инспектор по контрол на храните в Областна дирекция по безопасност на храните - Пловдив.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
38 коментара
Scott

Scott

27.04.2024 | 00:39

I’ll advice you to use the services of a reliable IT expert / Recovery expert to help you retrieve all your lost or stolen bitcoin on the bitcoin network from scam brokers and fake investment platforms (Websites, blogs and forums). Her services are outstanding and you can contact him at Lisatheo225 @gmail com Perfectly quintessential service. She can help you track and monitor a suspected cheating spouse.. She can help you recover all stolen and lost funds. recovery is the real deal.

Отговори
1 0
Mrs mary johnson

Mrs mary johnson

14.05.2023 | 02:03

Здравейте, това е Lucky benson LOAN COMPANY. В тази компания даваме заеми доживотна възможност. Имате ли нужда от спешен заем, за да изчистите дълговете си или имате нужда от капиталов заем, за да подобрите бизнеса си? Били ли сте отхвърлени от банки и други финансови агенции? Имате ли нужда от консолидационен заем или ипотечен заем? Днес казваме да спрете и да не търсите повече, тъй като сме тук, за да превърнем всичките ви финансови проблеми в нещо от миналото. Ние отпускаме пари на лица, нуждаещи се от финансова помощ, които имат лош кредит или се нуждаят от пари за плащане на сметки, за да инвестират в бизнес с 2%. Искаме да използваме този носител, за да ви информираме за всичко, което предлагаме надеждна и полезна помощ, и вие ще сте готови да ви предоставите. Ние сме искрени и държим на думата и обещанията си. Свържете се с нас днес чрез имейл: [email protected]

Отговори
0 0
Financial Loan Service

Financial Loan Service

21.01.2022 | 00:25

LOAN OFFER WITH 3% INTEREST RATE APPLY. Do you need finance to start up your own business or expand your business, Do you need funds to pay off your debt? We give out loans to interested individuals and companies who are seeking loans with good faith. Are you seriously in need of an urgent loan to contact us. Email: [email protected] LOAN APPLICATION DETAILS. First Name: Last Name: Date Of Birth: Address: Sex: Phone No: City: Zip Code: State: Country: Nationality: Occupation: Monthly Income: Loan Amount: Loan Duration: Purpose of the loan: Email: [email protected] LOAN OFFER APPLY TODAY FOR MORE INFO. Do you need finance to start up your own business or expand your business, Do you need funds to pay off your debt? We give out loans to interested individuals and companies who are seeking loans with good faith. Are you seriously in need of an urgent loan to contact us. Email: [email protected] LOAN APPLICATION DETAILS. First Name: Last Name: Date Of Birth: Address: Sex: Phone No: City: Zip Code: State: Country: Nationality: Occupation: Monthly Income: Loan Amount: Loan Duration: Purpose of the loan: Email: [email protected]

Отговори
0 0
LOAN OFFER

LOAN OFFER

24.09.2021 | 09:31

Здравейте господине / госпожо Предлагаме заеми от: 10 000 до 9 500 000 € с лихва 2%. Знаете, че вземането на пари назаем е забранено. Трябва да вземете заем, отбележете областите, в които можем. да ти помогна: * Финансово * Ипотеки * Инвестиционни заеми * Автомобилни заеми * Консолидация на дълга * Кредитна линия * Втора ипотека * Обратно изкупуване на кредит * Лични заеми Търсите проект и имате нужда от финансиране, имате нужда от пари, за да платите сметките си, пари за инвестиране в бизнес. свържете се с нас по имейл [[email protected]]

Отговори
0 0
Max Bent

Max Bent

22.04.2021 | 00:25

Здравейте дами и господа, имате ли нужда от финансова помощ? Аз съм Макс Бент. Аз съм кредитор, а също и финансов съветник. Имате ли нужда от спешен заем, за да изчистите дълговете си, или заем за собствен капитал, за да подобрите бизнеса си? Били ли сте отхвърлени от банки и други финансови агенции? Имате ли нужда от консолидация на заем или ипотека? Не търсете повече, тъй като сме тук, за да направим всички ваши финансови проблеми отминали. Свържете се с нас по имейл: [email protected] [email protected] Това е ипотеките на Ocean Finance. Ние предлагаме заеми на тези, които се интересуват от разумен лихвен процент от 2%. Диапазонът варира от 5 000,00 евро до максимум 100 000 000,00 евро.

Отговори
0 0
Dr David Mike

Dr David Mike

06.03.2021 | 13:56

Това трябва да информира широката общественост Мъже или Жени, които са здрави и са на 100% сериозни в покупката или продажбата на бъбреци. Трябва спешно да се свържете с Nathan Kidney TRANSPLANT HOSPITAL. Тъй като имаме много пациенти, които са тук за бъбречна трансплантация, търсите ли възможност да продадете един от бъбреците си за пари поради финансова повреда и ние ще ви предложим 500 000,00 щатски долара за вашия бъбрек. Казвам се доктор Дейвид Майк, аз съм нефролог в НАТАН БЪДРИ ТРАНСПЛАНТНА БОЛНИЦА. Нашата болница е специализирана в бъбречна хирургия / трансплантация и лечение на други органи, занимаваме се и с покупка и трансплантация на бъбреци с жив и здрав донор. Намираме се в Индия, Нигерия, Обединени арабски емирства, САЩ и всички части на страната. Ако се интересувате от покупка или продажба на бъбреци, не се колебайте да се свържете с нас по имейл: [email protected] Забележка: Интернет има много хора с различни мотиви, така че, моля, бъдете искрени и честни, ние не сме хлапе, това е свързано със спасяването на живота на другите. С Най-Добри Пожелания

Отговори
0 0
Dr David Mike

Dr David Mike

06.03.2021 | 13:56

Това трябва да информира широката общественост Мъже или Жени, които са здрави и са на 100% сериозни в покупката или продажбата на бъбреци. Трябва спешно да се свържете с Nathan Kidney TRANSPLANT HOSPITAL. Тъй като имаме много пациенти, които са тук за бъбречна трансплантация, търсите ли възможност да продадете един от бъбреците си за пари поради финансова повреда и ние ще ви предложим 500 000,00 щатски долара за вашия бъбрек. Казвам се доктор Дейвид Майк, аз съм нефролог в НАТАН БЪДРИ ТРАНСПЛАНТНА БОЛНИЦА. Нашата болница е специализирана в бъбречна хирургия / трансплантация и лечение на други органи, занимаваме се и с покупка и трансплантация на бъбреци с жив и здрав донор. Намираме се в Индия, Нигерия, Обединени арабски емирства, САЩ и всички части на страната. Ако се интересувате от покупка или продажба на бъбреци, не се колебайте да се свържете с нас по имейл: [email protected] Забележка: Интернет има много хора с различни мотиви, така че, моля, бъдете искрени и честни, ние не сме хлапе, това е свързано със спасяването на живота на другите. С Най-Добри Пожелания

Отговори
0 0
Dr David Mike

Dr David Mike

06.03.2021 | 13:56

Това трябва да информира широката общественост Мъже или Жени, които са здрави и са на 100% сериозни в покупката или продажбата на бъбреци. Трябва спешно да се свържете с Nathan Kidney TRANSPLANT HOSPITAL. Тъй като имаме много пациенти, които са тук за бъбречна трансплантация, търсите ли възможност да продадете един от бъбреците си за пари поради финансова повреда и ние ще ви предложим 500 000,00 щатски долара за вашия бъбрек. Казвам се доктор Дейвид Майк, аз съм нефролог в НАТАН БЪДРИ ТРАНСПЛАНТНА БОЛНИЦА. Нашата болница е специализирана в бъбречна хирургия / трансплантация и лечение на други органи, занимаваме се и с покупка и трансплантация на бъбреци с жив и здрав донор. Намираме се в Индия, Нигерия, Обединени арабски емирства, САЩ и всички части на страната. Ако се интересувате от покупка или продажба на бъбреци, не се колебайте да се свържете с нас по имейл: [email protected] Забележка: Интернет има много хора с различни мотиви, така че, моля, бъдете искрени и честни, ние не сме хлапе, това е свързано със спасяването на живота на другите. С Най-Добри Пожелания

Отговори
0 0
Dr David Mike

Dr David Mike

06.03.2021 | 13:56

Това трябва да информира широката общественост Мъже или Жени, които са здрави и са на 100% сериозни в покупката или продажбата на бъбреци. Трябва спешно да се свържете с Nathan Kidney TRANSPLANT HOSPITAL. Тъй като имаме много пациенти, които са тук за бъбречна трансплантация, търсите ли възможност да продадете един от бъбреците си за пари поради финансова повреда и ние ще ви предложим 500 000,00 щатски долара за вашия бъбрек. Казвам се доктор Дейвид Майк, аз съм нефролог в НАТАН БЪДРИ ТРАНСПЛАНТНА БОЛНИЦА. Нашата болница е специализирана в бъбречна хирургия / трансплантация и лечение на други органи, занимаваме се и с покупка и трансплантация на бъбреци с жив и здрав донор. Намираме се в Индия, Нигерия, Обединени арабски емирства, САЩ и всички части на страната. Ако се интересувате от покупка или продажба на бъбреци, не се колебайте да се свържете с нас по имейл: [email protected] Забележка: Интернет има много хора с различни мотиви, така че, моля, бъдете искрени и честни, ние не сме хлапе, това е свързано със спасяването на живота на другите. С Най-Добри Пожелания

Отговори
0 0
Dr David Mike

Dr David Mike

06.03.2021 | 13:56

Това трябва да информира широката общественост Мъже или Жени, които са здрави и са на 100% сериозни в покупката или продажбата на бъбреци. Трябва спешно да се свържете с Nathan Kidney TRANSPLANT HOSPITAL. Тъй като имаме много пациенти, които са тук за бъбречна трансплантация, търсите ли възможност да продадете един от бъбреците си за пари поради финансова повреда и ние ще ви предложим 500 000,00 щатски долара за вашия бъбрек. Казвам се доктор Дейвид Майк, аз съм нефролог в НАТАН БЪДРИ ТРАНСПЛАНТНА БОЛНИЦА. Нашата болница е специализирана в бъбречна хирургия / трансплантация и лечение на други органи, занимаваме се и с покупка и трансплантация на бъбреци с жив и здрав донор. Намираме се в Индия, Нигерия, Обединени арабски емирства, САЩ и всички части на страната. Ако се интересувате от покупка или продажба на бъбреци, не се колебайте да се свържете с нас по имейл: [email protected] Забележка: Интернет има много хора с различни мотиви, така че, моля, бъдете искрени и честни, ние не сме хлапе, това е свързано със спасяването на живота на другите. С Най-Добри Пожелания

Отговори
0 0

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?