Следвайте ни

Клатят ли се краката на ВиК шефа

viber icon

Спартак Николов засега е единственият оцелял на властови позиции от пр​иятелския кръг. Димитър Кацарски бе отстранен на пожар след сигнал от известен пловдивски хотелиер за натиск и превишаване на правомощията на

тога​вашния зам.-кмет. Според запознати Кацарски просто е опрал пешкира, за да не изгори самият Тотев. Бившият градоначалник продължава да е градски лидер на ГЕРБ, но не получи зелена светлина за нов мандат и сега обмисля да стане инфлуенсър, защото явно е натрупал достатъчно пари за хубав живот и не му се налага да работи. 

Извън Общинския съвет пък остана Радослава Ташкова, която дълги години бе дясната ръка на Тотев в партията и местния парламент. Съпругата на Атанас Ташков дори не бе включена в листата на ГЕРБ. 

Спартак Николов обаче продължава да е  управител на ВиК-Пловдив, макар че също загуби мястото си в Общинския съвет. Като мениджър на държавно предприятие трудовото му възнаграждение е публично и възлиза на 10 минимални работни заплати, а има и бонуси. Отделно от това шефът на ВиК е възложител на обществени поръчки за десетки милиони.  

От миналата година обаче със заповед на тогавашния регионален министър Николай Нанков бяха въведени нови правила за провеждане на конкурси за управители на водните дружества. Така и за Пловдив бе пуснат конкурс, на който щеше да се явява и настоящият мениджър. Два дни преди срока за набиране на кандидатури обаче със заповед на министър Петя Аврамова конкурсът за Пловдив изненадващо бе прекратен.

Специалисти коментираха, че условията в него са написани изцяло като за Николов, като само не е посочено, че в последните 3 години кандидатът трябва да е бил ръководител на дружеството, за чийто управител кандидатства.  

Въпреки настоятелните въпроси на "Марица" до МРРБ отговор защо това се е случило не получихме. Факт е обаче, че конкурсите за управители на водните дружества в няколко други града си текат безпроблемно. Прецедент е единствено ВиК-Пловдив. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?