Следвайте ни

Фамилия Тотеви - плащай само в краен случай

viber icon

Семейната фирма "Квалификация Консулт" ЕООД, която стопанисва хотел "Империал", е чакала до последния момент, за да се издължи за такса смет 

Община Пловдив чрез своята служба "Местни данъци и такси" има над 23 млн. несъбрани вземания по различни пера. Най-много са нереализираните приходи от такса битови отпадъци и данък сгради. Данните показват, че най-големият длъжник на общината е самата община. Години наред администрацията плаща със закъснение. Оказва се обаче, че тази порочна практика не е само неин патент. Сред задължените лица, които дават лош пример на гражданите, се четат имената на много градски първенци.     

Любопитен длъжник лъсна в „таблицата на позора“ на община Пловдив. Оказа се, че сред големите борчлии с неплатена такса смет е „Квалификация консулт“ ЕООД, дружеството, което стопанисва хотел „Империал“. По документи „Квалификация консулт“ е с управител брата на бившия кмет - Георги Тотев, а собственик на дружеството е „Плутон -1“ ЕООД на майката - Роза Тотева. По данни на общината към 31 декември 2019 г. неплатената такса смет на 4-звездния хотел, който може да се похвали с доста добра посещаемост, е 29 476 лева. Тук влизат главница и лихви. Факт е също така, че фамилията на екскмета е решила да забави или забрави плащанията към общината именно в последната година от кметуването на Иван Тотев. В същото време дружеството има много добри приходи, но явно пази парите за други важни дейности. То е сред кредиторите на други фирми, с които кметският брат Георги Тотев строи луксозния комплекс в терена на бившата бирена фабрика "Каменица". 

Както вече писа "Марица", сред големите борчлии на дирекция „Местни данъци и такси“ е и самата община, районните кметства с подчинените им училища, детски градини, ясли, социални и културни центрове и дори областната управа. Наред с тях в черния списък влизат и десетки фирми и известни пловдивски компании. Така към края на 2019 година първите 30 длъжници в лошата класация висят с над 5 милиона лева. С натрупването от годините назад борчовете набъбват на над 23.7 милиона лева.

Мерките срещу длъжниците - мижи да те лъжа

Мерките как общината да се бори с неизрядните си данъкоплатци са разписани ясно и подробно. Друг е въпросът с какъв успех се изпълняват. Дирекция „Местни данъци и такси“ е задължена да популяризира старта на данъчната кампания, сроковете и начините за плащане на такса смет, данък сгради, данък МПС. Служителите <210> разпращат уведомителни писма до длъжниците, а на тези, които откажат да се разплатят, се изпраща служител от отдел „Събиране и контрол“. Той издава акт за установяване на задълженията и длъжникът лесно може да бъде предаден на НАП или на ЧСИ чрез изпълнително дело. Общината ползва услугите на  фирма „Аврора БГ” ООД и инспектори от отдел „Събиране и контрол” за връчването на съобщенията за просрочени задължения, актове за установяване, покани за доброволно плащане и т.н.

Така за 2018 година издадените актове за установяване на задължения са за близо 5 милиона лева, а на НАП и ЧСИ са дадени дългове за 18.5 милиона лева. Друг е въпросът колко от тях реално ще бъдат събрани. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (20)

Играча

Играча

10.03.2020 | 08:07

Много добре,те не плащат.А нас карат да плащаме данъци 5години назад,който ,не е регистрирал къщата си,която няма акт 16.Обирчий са големи.Иначе ,може и хотели да строй в Гърция на морето.Данъци ,може и да не плаща...

Отговори
5 0
Linda Mark

Linda Mark

09.03.2020 | 23:47

КАК ВЗЕМЕ МОЯТ ЗАЕМ ОТ ТОВА ВЕЛИКА КОМПАНИЯ Здравейте, скъпи мои хора, аз съм Линда Макдоналд, в момента живея в Остин Тексас, САЩ. В момента съм вдовица с три деца и бях заседнала във финансова ситуация през април 2018 г. и имах нужда да рефинансирам и да платя сметките си. Опитах да търся заеми от различни заемни фирми, както частни, така и корпоративни, но никога с успех, а повечето банки отказаха кредита ми, не попълвайте плячката на онези хулигани там, които ги наричат ​​заемодател на пари, всички са измама, всичко, което искат, е вашето пари и вие добре не чувате отново от тях, те ми го направиха два пъти, преди да се срещна с господин Дейвид Уилсън, най-интересната част от него е, че заемът ми беше прехвърлен в рамките на 74 часа, така че ще ви посъветвам да се свържете с господин Дейвид, ако интересувате се от получаване на заем и сте сигурни, че можете да му го върнете навреме, можете да се свържете с него по имейл ……… ([email protected]) Без кредитна проверка, няма консигнатор със само 2% лихва и по-добри планове за погасяване и планирайте, ако трябва да се свържете с някоя фирма във връзка с осигуряване на заем без обезпечение, тогава се свържете с господин Дейвид Уилсън днес за вашия заем Те предлагат всички видове категории заем, които те Краткосрочен заем (5_10 години) Дългосрочен заем (20_40) Заем за медиен срок (10_20) Те предлагат заем като Заем за жилище ............., Бизнес заем ........ Дългов заем ....... Студентски заем .........., Заем за стартиране на бизнес Бизнес заем ......., фирмен заем .............. и т.н. Имейл .......... ([email protected]) Когато става въпрос за финансова криза и заем, тогава финансовият заем на Дейвид Уилсън е мястото, което трябва да отидете, моля, кажете му, че г-жа Линда Макдоналд ви насочва Успех ................... ....

Отговори
0 0
Linda ли си? Mark ли си ?

Linda ли си? Mark ли си ?

11.03.2020 | 13:22

Искам да те осведомя и предупредя, че рекламните обявления в нашият сайт МАРИЦА .БГ не са безплатни. В бъдеще, ако желаеш отново да публикуваш, каквито и да са рекламни обявления се свържи с редакцията ни на отдел РЕКЛАМА. Приятен ден и всичко най - хубаво от слънчевият Пловдив.

Отговори
1 0
polkmjn

polkmjn

05.03.2020 | 07:17

Прочетете моите поздрави от показанията на всички вас. Казвам се Катика Каменич, аз съм от българия, искам да използвам тази чудесна златна възможност да дам осезаемо свидетелство за това как наскоро получих заем от 60 000 евро. Преди търсех заем и те по-късно ме подлъгаха. Опитах отново и срещнах жена като мен, която желаеше и искаше да ми помогне да получа заем при 2% лихва. Казаха ми, че е кредитор и жена, на която имах доверие, затова реших да се свържа с нея и тя ми даде възможност да кандидатствам за заем от нейната компания, който лесно получих, но обяснението е, че получих добрият си кредит с добро здраве и с по-малко стрес. Ако се интересувате от заем, можете да се свържете с нея по имейл: ([email protected]) или ([email protected])

Отговори
0 2
gloryson

gloryson

02.03.2020 | 18:12

Здравейте, това е да информирам широката общественост, че Жозе Луис, заемодател на частен заем, отвори финансова възможност за всеки, който се нуждае от финансова помощ. 5000 евро до 100,00 евро Ние предоставяме заеми под 2% лихва за физически лица, фирми и компании по ясен и разбираем начин и условие. свържете се с нас днес по имейл на ([email protected]) или ([email protected])

Отговори
0 4
Yes

Yes

01.03.2020 | 07:50

https://www.facebook.com/marketplace/item/665729717525116/

Отговори
1 0
Yes

Yes

01.03.2020 | 07:50

https://www.facebook.com/marketplace/item/665729717525116/

Отговори
1 1
Yes

Yes

01.03.2020 | 07:50

https://www.facebook.com/marketplace/item/665729717525116/

Отговори
1 0
Selenina

Selenina

26.02.2020 | 20:08

Ami zatvor ba. Nema li zatvor za si4kiti.

Отговори
1 3
Читател

Читател

24.02.2020 | 15:21

До кога с вашите простотии. Страх Ви е от Тотев ли та още се плюнчите? Станахте смешни и жалки.

Отговори
7 16
Пенчев

Пенчев

23.02.2020 | 11:33

Пичове, в голяма грешка сте. Отписвате Славчо Атанасов, без да прецените, че той все още е единственият, когото пловдивчани изправят срещу ГЕРБ на местните избори в Пловдив. Даже циганите и измамите на Каназирева не могат да го съборят. И след погрома на Зикито, Славчо ще е този, който ще изправя града на крака, както го направи след Чомаков. Таква е волята на пловдивчани. Славчо е нещо като спасител на Пловдив след вилнеещите варвари.

Отговори
16 14

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?