Следвайте ни

Кацарски и Шилев съдружници с Венко Измамата

Сродните души се надушват отдалече

viber icon

Бившият зам.-кмет Димитър Кацарски и актуалният шеф на РИОСВ-Пловдив доц. Стефан Шилев имат злополучен опит в бизнес партньорствата.

През 2011 година тогавашният шеф на РДНСК-Пловдив Кацарски и преподавателят в Аграрния университет Шилев намират пазарна ниша в разрастването на Пловдив и създаването на множество индустриални зони. На ход са и новите европейски програми, по които бизнесът и общините се канят да усвояват милиони.

За големите проекти обаче се иска Оценка за въздействието върху околната среда, множество документи по Закона за устройство на територията и добри бизнес планове. И понеже Шилев и Кацарски са силни по първите две точки, си намират съдружник за третата част.

Така двамата бъдещи ръководители на важни институции се оказват ортаци в консултантска фирма "Брег Консулт" ООД с Венелин Качаков, по-известен като Венко Измамата. 

През лятото на 2011 година обаче около Качаков гръмна скандалът с „Еврохолидейз", в който бизнесменът завлече 226 души с пари за екскурзия до Малдивите, която никога не се случва. В резултат на аферата общото дружество, което трябва да консултира бенефициенти по европейските програми, се разтурва. 

След като започват делата срещу Венко Измамата и Кацарски, и Шилев, и техният партиен началник Иван Тотев  многократно твърдят, че не познават Качаков. Първите двама и до днес не са дали отговор на въпроса как са се решили да направят фирма с човек, когото не познават добре. 

Тотев пък не обясни кое го е отвело чак до Брюксел в компанията на Качаков. За въпросното пътуване, в което е участвал и Димитър Кацарски, има богат снимков материал. 

Станимир Кронев

Станимир Кронев

Репортер-редактор - екип "Бизнес"

Станимир Кронев е завършил журналистика в СУ и финанси в ПУ. Участва в създаването на редица културни и развлекателни събития в Пловдив. Публикува в американски издания.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

gloryson

gloryson

02.03.2020 | 18:53

Здравейте, това е да информирам широката общественост, че Жозе Луис, заемодател на частен заем, отвори финансова възможност за всеки, който се нуждае от финансова помощ. 5000 евро до 100,00 евро Ние предоставяме заеми под 2% лихва за физически лица, фирми и компании по ясен и разбираем начин и условие. свържете се с нас днес по имейл на ([email protected]) или ([email protected])

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?