Първи разкрития за скандала с пловдивски лекар

"Изисках писмено становище от д-р Иван Мануков по случая с Динко Бобчев", заяви изпълнителният директор на УМБАЛ "Пловдив" д-р Аргир Аргиров.

Той добави, че след като се запознае с него ще реши какво да прави. Коментарът му бе по повод журналистическото разследване на репортера от Нова телевизия Васил Иванов за случая с Динко Бобчев.

Пловдивчанинът потърсил журналиста, след като доц. д-р Иван Мануков след преглед му заявил, че трябва да му бъдат поставени два стента на сърцето, тъй като има опасност за живота му.

Тогава притесненият пациент се обърнал към трима софийски специалисти, които въз основа на изследванията го уверили, че няма проблеми със сърцето и не се нуждае от стентове.

Динко Бобчев добави, че не се е явил в УМБАЛ "Пловдив", за да се подложи на тази интервенция и от Кардиологичното отделение започнали да го питат защо не е дошъл. Тогава Динко Бобчев сезирал прокуратурата и потърсил Васил Иванов. В същото време получил нови документи от УМБАЛ "Пловдив", според които състоянието му е тежко.

"В момента тече разследване на прокуратурата и повече не можем да коментираме", заяви още д-р Аргир Аргиров.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Къде е най-добре да бъде разположен зоопаркът в Пловдив?