46
Следвайте ни

Изненада: Георги Цанков - вариант 1 за човек на проекта "Харвард" в Пловдив

viber icon

Бизнесменът Георги Цанков е едно от имената, което се тества като важен човек в пловдивския екип на партията "Продължаваме промяната" на Асен Василев и Кирил Петков, научи "Марица" от сигурен източник. Самият Цанков нито отрече, нито потвърди.  

Новината е огромна изненада, като се има предвид профилът, който Кирил Петков очерта в търсенето на партньори. Георги Цанков има дълго политическо минало. Той е бил в различни формации в няколкото си опита да стане кмет на община "Родопи", където в момента е председател на Общинския съвет. Бизнесменът е известен като един от най-големите бенефициенти на публични средства, свързани с доставката на храни. В момента е собственик на 6 фирми. Около някои от дружествата му често избухват медийни скандали, макар че нито един до момента не е стигал до прокуратурата. В този смисъл вероятно става дума за петна, които могат да бъдат изтрити, каквото е изискването на Петков и Василев. Дори да е така, Цанков е една от най-спорните фигури в политиката в Пловдив и областта. 

Георги Цанков е 12 години общински съветник, учредител на коалиция ФОРОР (Формация за обединение и развитие на община "Родопи"). Той е трети пъти председател на Общинския съвет в "Родопи". На местните избори беше кандидат за кмет на "Родопи" и водач на листата от Mестна коалиция Обединени земеделци (СДС, ВМРО-БНД). Той събра 2566 гласа, или 19,63% от вота.

ФОРОР бе създадена през 2011 г. в навечерието на местните избори. В нея влизаха партиите  СДС, ДСБ, „Обединени земеделци”, ССД, БДС „Радикали”,  ЛИДЕР, НДСВ, „Движение Гергьовден” и няколко сдружения.  Кандидат-кметът на тази коалиция Георги Цанков стигна до балотаж с кандидата на ГЕРБ-СДС Пламен Спасов. В местния парламент тогава от ФОРОР успяха да влязат 7 съветници. ФОРОР като структура продължава да съществува във всички населени места на община "Родопи".  

ФОРОР обаче не може да бъде евентуален мандатоносител на новия проект на бившите служебни министри Петков и Василев, тъй като представлява коалиция от партии, коментираха експерти. 

Цанков е на 47 години, семеен, с две деца. Има няколко висши образования, сред които компютърна техника и данъчен контрол.

Богат на приятели

В дългите години в бизнеса и политиката Георги Цанков е изградил много приятелства. Завършил е пловдивското спортно училище, където е бил състезател по гребане. Негов кум е Николай Маргин, с когото го свързва дълга дружба.

В една от фирмите си той е бил съдружник с Малин Марчев, а бизнесът го свързва със собственика на "Филикон 97" Борис Калибацев. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (42)

До всички изказали се

До всички изказали се

23.09.2021 | 00:30

Жалки утрепки с по 2 лева в джоба си. Такива ще си останете. Очевидно никой от вас не познава Цанков. Не заслужавате човек като него. Чудя му се акъла да се занимава изобщо с политика. Питала съм го много пъти “Защо”? И всеки път ми отговаря “Защото ми пука”. Цанков е един от най достойните хора които познавам. P.S. И между другото никога не е членувал в никоя партия за прежде изказалите се експерти.а

Отговори
0 7
До фенката

До фенката

23.09.2021 | 13:51

Целия град го знае колко струва, но само ти го познаваш. Няма какво да го питаш Защо, аз ще ти кажа. За да печели поръчки за детски градини, за да купува общински имоти от съдия изпълнител, за да храни бедните , за да търгува с влияние. Толкова му пука,че съда го отстрани като съветник за неявяване на 18 заседания. Пука му само за далаверки

Отговори
4 0
Биткойнър

Биткойнър

21.09.2021 | 22:00

Как лесно и бързо да печелим криптовалута биткойн, само тук и сега : http://bitcoinzavseki.blogspot.com

Отговори
0 0
Анонимен

Анонимен

21.09.2021 | 18:40

Скъпи момчета ,това ще бъде много лош ход ако човек като г-н Цанков бъде в листите ви.Помислете си добре !!!Нов бардак със стари .....не е перспектива за вас.Желая ви успех!!!

Отговори
15 1
Той ли е..??

Той ли е..??

21.09.2021 | 15:14

Човекът, който раздава индулгенции за Пловдив??

Отговори
4 2
Той ли е..??

Той ли е..??

21.09.2021 | 15:13

Човекът ,който раздава индулгенции??

Отговори
2 2
За Пловдив

За Пловдив

21.09.2021 | 15:16

Да попитам

Отговори
1 1
Йосиф Веласирионович Джугашвили - СТАЛИН

Йосиф Веласирионович Джугашвили - СТАЛИН

21.09.2021 | 13:44

КАДРИ РЕШАЮТ ВСЕ.!!! Велико прозрение на диктатора.С" кадри " ,като цанков ли ще правите промяната.??! Излиза ,че сте --ПРАЗНИ МИСЛИ НА ЕДНИ ПРАЗНИ ХОРА. А толкова народ има надежди във вас.Още една -две фигури ,както този за Пловдив , по други градове из страната и ще ПРИКЛЮЧИТЕ преди да сте починали.

Отговори
14 3
Къде е промяната?И къде тогава е разликата с тиквата?

Къде е промяната?И къде тогава е разликата с тиквата?

21.09.2021 | 13:32

Абе момчета харвардски.Вие подигравате ли се с нас? Пловдив не е Бостън ,нито Ню Йорк.Тук за всеки се знае всичко.Има съвестни и известни хора в града.Вие заложихте на човека ,чието име е символ на корупцията и шмекерията в политиката.Или сте много наивни или сте поредните измамници дошли да доопоскат България.

Отговори
21 2
NO COMMENT

NO COMMENT

21.09.2021 | 13:18

цинков??!!?? = 0

Отговори
12 2
СПЕЦ

СПЕЦ

21.09.2021 | 13:12

ТОВА ЧЕ СТЕ АМЕРИКАНСКИ ХОРА Е ЯСНО НА ВСИЧКИ.ЛОШО НЯМА.АКО НЕ СА АМЕРИКАНСКИ ЩЕ СА РУСКИ.НИЕ СМЕ ПОЛУ КОЛОНИЯ ЗА ЖАЛОСТ. НО ДА ИЗБЕРЕТЕ ТОЗИ ЧОВЕК ЗА ВАШ ПРЕДСТАВИТЕЛ В СТРАТЕГИЧЕСКИ ГРАД,КАТО ПЛОВДИВ, ОЗНАЧАВА ,ЧЕ ХАЛ ХАБЕР СИ НЯМАТЕ КОЙ ,КОЙ Е В БЪЛГАРИЯ.НАКАРАЙТЕ СЛУЖБИТЕ ЗА СИГУРНОСТ НА ВАШИТЕ ГОСПОДАРИ ДА. СИ РАЗМЪРДАТ ЗАДНИЦИТЕ. И. ВИ ОСВЕТЛЯТ ОТНОСНО ВАЖНИТЕ ФИГУРИ В БГ.ТЕ ЗНАЯТ ВСИЧКО.СЪЩИТЕ СА И РУСНАЦИТЕ.

Отговори
13 3
Капаните започнаха да щракат

Капаните започнаха да щракат

21.09.2021 | 12:57

Наивни момци от Харвард.Тук не е Америка.Който ви пробута тази кандитатура е троянски кон в щаба ви.Още отсега са ви минирали.

Отговори
20 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?