Гаранцията на кмета на "Северен" Ральо Ралев скочи 50 пъти

Познати на районния кмет се чудят ще успее ли той да събере 150 бона за свободата си

Апелативният специализиран наказателен съд в София промени вчера мярката за неотклонение на кмета на пловдивския район „Северен“ инж. Ральо Ралев от „задържане под стража“ в „парична гаранция“ от 150 000 лева. Рай.-кметът ще може да освободи килията, която обитава вече три месеца, веднага щом заплати колосалната сума. Негови познати обаче се чудят ще успее ли Ралев да събере толкова пари. А напусне ли той килията, прокуратурата незабавно ще поиска отстраняването му от длъжност, каза преди няколко дни пред "Марица" говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. 

Още преди седмица предходната инстанция реши да пусне на свобода Ралев, но определи сума от 3000 лева. След внесен в съда протест от страна на прокуратурата, вчера гаранцията скочи 50 пъти.

Ралев беше арестуван на 30 май следобед при акция на Комисията за противодействие на корупцията и Криминална полиция. Заедно с него беше задържан и бизнесменът Иван Делевски. От спецпрокуратурата тогава обясниха, че двамата са изнудвали за сумата от 60 000 лева пловдивския строителен предприемач Здравко Ангелов. Той обаче подал сигнал лично до премиера Бойко Борисов и арестите не закъсняха.

От тогава районният кмет обитава следствения арест на софийския булевард „Г.М. Димитров“. Това беше вторият му опит да излезе на свобода. Предното заседание, което се проведе във вторник, беше спънато и отложено, тъй като от прокуратурата представиха само постановление за назначаване на медицинска експертиза, но не и резултатите от прегледите. Тъй като магистратите нямаше как да се произнесат, без да видят какво показват изследванията, мярката беше разгледана повторно.

Във вторник адвокат Илиян Василев, който представлява Ралев пред магистратите, заяви, че клиентът му вече е изгубил 15 килограма от теглото си, нивата му на билирубин са със стойности около 90 µmol/l при критична норма 25-30 µmol/l, което, според защитата индикирало възможност за жълтеница или по-лошо.

Решението е окончателно.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?