Следвайте ни

Фирма, свързана с тъщата на ВиК шефа, взе терен на пъпа на града

viber icon

Още една сделка  показва схемата, по която Община Пловдив управлява собствеността.  Старинната  къща от източната страна на Джумая джамия  беше оставена  безстопанствена  на тотална разруха.

 Земята и сградата са закупени от „ЖСК Западен парк“  и са внесени като непарична вноска в дружеството „Билд ЖСК 2014“ ЕООД, което има общ управител с фирма "Джи Ти Ай Ем", собственикът на вече известната "Дякон Иларион Билд".  

Цената на този имот, който се намира на  няколко крачки от Стария град и Главната, е 167 евро  на един квадратен метър разгъната застроена площ в бъдещата сграда. В момента къщата е съборена, дворното място е оградено и в скоро време тук ще бъде построена кооперация, хостел или друга апетитна сграда. 

Решението за продажба на този имот е взето на 18 юли 2013 г. За 164 кв. м на ул. "Константин Иречек" 7 е обявена начална цена 141 000 лева. "Билд ЖСК 2014" купува на търг недвижима собственост в суперцентъра за 182 332 лева. 

Кое освен изгодните сделки с общински имоти свързва тези фирми?

Фирма „Дякон Иларион Билд“ ЕООД , управлявана от Мария Кичукова (тъща на Спартак Николов), е собственост на „Джи Ти Ай ЕМ“ АД,  чиито директори пък са Иван Атанасов и Дафинка Ефремова.  Иван Атанасов участва в управлението на „Билд ЖСК 2014“ ЕООД, а  Дафинка Ефремова е директор  на фирма „Консоурс” ЕАД. Офисът е на знаковия адрес ул. „Камен Петков“ 1 A, където се намират новата бизнес сграда "Лайм Трий“ и хотел "Империал" на фамилия Тотеви. Собственик на капитала е дружеството „Ес Ай Дивелопмънт“ ЕООД.  Това е фирмата, чрез която кметският брат Георги Тотев придоби голяма част от терена на бившата пивоварна „Каменица“.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?