Следвайте ни

След скандала с дом "Хармония": Д-р Вършилов вдига нов хоспис

viber icon

Свързани новини

Д-р Николай Вършилов явно крои планове да премести дома за стари хора „Хармония“ в друга сграда, която е наел след спечелен търг за срок от 10 години. 

Тя е собственост на Аграрния университет и се намира на ул. „Генерал Кесяков“ в ЖР „Тракия“. Имотът представлява двуетажна масивна постройка със застроена площ от 770 кв. м, а целият терен е с обща площ 5590 кв. м. В нея влиза и обширен двор, който доскоро приличаше на джунгла. В момента  там се извършват мащабни ремонтни дейности, като майсторите не спират да действат дори през почивните дни. 

 

 

Преди време в този имот се помещаваше управлението на учебно-опитната база към вуза, но от години сградите са изоставени. За да не се рушат, ръководството на АУ решава да отдаде терена под наем и в началото на миналата година обявява търг.

В обявата от 21.01.2019 г.,  поместена в сайта на АУ, е посочено, че „Наетият имот следва да бъде  използван  за една от видовете стопански нужди, а именно за: извършване на социални услуги извън обичайната домашна среда, като: дом за деца или възрастни с физически увреждания, в т.ч. сетивни, дом за деца или възрастни с умствени затруднения, дом за временно настаняване или дом за стари хора. Целта е да се бъдат обособени в имота минимум 22 стаи, всяка със собствена баня и тоалетна, което ще бъде от полза за Университета за бъдещо използване на имота, след изтичане на договора за наем, като студентско общежитие и място за настаняване на преподаватели и гости на университета. Всички подобрения в наетия имот остават в собственост на университета, без да се дължи заплащането им, като следва да се извършат инвестиции в размер на минимум 600 000 лева без ДДС“. 

 

 

От ​заповед №РД-16-282/05.03.2019 г., издадена от ректора на АУ проф. Христина Янчева, е видно, че търгът, проведен на 26.02.2019 г., печели „Хармония“ 2018. ​От същата заповед се разбира, че д-р Вършилов ще плаща месечен наем в размер на 800 лв. без ДДС (960 лв. с ДДС), а инвестицията, която е предложил по време на търга и която се задължава да направи, е в размер на 612 711 лв. без ДДС (735 253.20 с ДДС). Не е ясно дали д-р Вършилов ще доказва направените инвестиции с фактури за извършените ремонти и вложените материали или според обема на договорената работа.  

Свързани новини

Мария Петрова

Мария Петрова

Журналист - екип "Бизнес"

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

paul

paul

02.03.2020 | 18:51

Здравейте, това е да информирам широката общественост, че Жозе Луис, заемодател на частен заем, отвори финансова възможност за всеки, който се нуждае от финансова помощ. 5000 евро до 100,00 евро Ние предоставяме заеми под 2% лихва за физически лица, фирми и компании по ясен и разбираем начин и условие. свържете се с нас днес по имейл на ([email protected]) или ([email protected])

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?