Следвайте ни

КПКОНПИ се заигра с Николов и Кацарски! Какво установи?

Давностните срокове спасиха шефа на ВиК-Пловдив и бившия зам.-кмет

viber icon

Управителят на държавния воден оператор и бившият заместник на Иван Тотев са разследвани от КПКОНПИ за конфликт на интереси при сделките с общински имоти

 

Агентите от Антикорупция се сезирали след публикации на "Марица" за действията на приятелския кръг около бившия кмет Иван Тотев. Агентите обаче ударили на камък заради изтекли давностни срокове на деянията, става ясно от решението на комисията.

Разследването срещу Спартак Николов и Димитър Кацарски е продължило 6 месеца. Става дума за 3 сделки с общински имоти, придобити от фирми и лица, свързани с двамата управленци, докато те са били във властта. По онова време първият е бил общински съветник, а вторият - зам.-кмет на Пловдив с ресор Строителство и общинска собственост. Николов е гласувал в местния парламент "за" две сделки, от които по-късно се е облагодетелствала фирма, управлявана от неговата тъща. Кацарски пък сам е внесъл предложение в ОбС за продажба на имот, част от който лично е придобил на изключително изгодна цена по-късно. 

От КПКОНПИ обаче не са успели да докажат конфликт на интереси във въпросните сделки,  защото от извършването на евентуалните нарушения са изминали повече от 3 години. В случая с Димитър Кацарски давностният срок е превишен на косъм - само с един месец. 

 

 

Още по темата може да прочетете в днешния брой на "Марица Уикенд".

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Ops

21.12.2019 | 11:18

За милиони няма закони за кокошка няма прошка

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?