Следвайте ни

Защо швейцарците ме дискриминират, че не съм ром

viber icon

Искам да попитам защо продължаваме да сме дискриминирани по етнически и расов признак по отношение на ромите? Давам обикновен пример. Отивам на лекар при джипито. Там един ром ми казва: А при нас в "Столипиново" прегледите са без пари. Преглеждат те и дори такса там не плащаш! Навсякъде ли е така? - позаинтересувах се. И се оказа, че специално за братята роми имало "адаптиране". И това "адаптиране" тече вече десетилетия и те пак не са се адаптирали и си живеят в гетата.

Как в "Столипиново" имат безплатно медицинско обслужване? 

Оказва се, че някаква швейцарска фондация им плащала сметките или нещо подобно. Било проект по българо-швейцарска програма.

Друг пример на дискриминация - един българин ако отиде да кара курс за професия, трябва да плати. На мен ми поискаха 400 лева за курс за огняр. И ги платих. А за ромите в "Столипиново" такива курсове са безплатни. От къде на къде ще е безплатно за тях? И с безплатни курсове ли ще мъчат да ги адаптират! Това е чиста сегрегация или расизъм - както искате го наречете. Аз да плащам медицински такси, а някой друг да му ги плаща някаква фондация от чужбина. Казват, че това е целенасочено. В момента сме повдигнали въпроса за финансирането на партиите - от кого им се плаща и колко им се плаща. А в случая с ромите от "Столипиново" говорим за плащане на етнически принцип. От къде на къде някой ще идва отвън и ще ги учи да не си плащат сметките!


Костадин Петров, пенсионер богослов

Коментари

Публикувай

Коментари (4)

Павел

21.07.2019 | 16:51
1 0

Официална статистика: от 2018 само 45% от новородените са от български етнос. Оттук на татък каквото и да правим след 17 години новия набор пълнолетни , само 45% ще са от бълг. етнос.Ай със здраве!

НОСТРАДАМУС

15.07.2019 | 22:24
28 1

Чисто и просто някой иска да ни затрие като народ.Прави се всичко възможно ние да намаляваме,а те да се учеличават.Това в момента е неоспорим факт.Ако продължаваме да спим и бездействаме нищо хубаво не ни чака.

Февруари

15.07.2019 | 20:50
25 2

Всички много добре знаят, че това мързеливо племе не може да се интегрира никъде. Просто пета колона. Тази територия трябва да се освободи от българите, а те нататък ще си я населят с техните мигранти, та да не им пречат в богатите, подредени страни

Г. К.

15.07.2019 | 20:37
22 0

Швейцарска друг път. Арабски пари през швейцарски банки. Парата диктува парада. Няма морал, няма етика, няма суверенитет. Има пара. Тя е носител на всичко. Строи градове, мостове, комплекси. Това е положението. Без пара, нищо не става. За това всички и се кланят. А кой как я разпределя е най-важното. Това не се учи в училище. Как харчите вашите пари е висша отговорност. Това е най-важното.

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?