Следвайте ни

Защо Сдружение ФК "Ботев" натисна педала точно сега?

viber icon

Сдружение ФК "Ботев" натисна педала с поредната заплаха за протест пред Община Пловдив 10 дни преди датата, която всички знаем. За нормалните футболни фенове тогава е финалът на Евро 2020, за жълто-черните явно са парламентарните избори. През годините партиите често са използвали футболните агитки като ударни отряди в предизборно и следизборно време. Сега обаче ултрасите явно не са много търсени на пазара на гласове и се опитват сами да напомнят колко са важни.  

Протестът на кафе пред Общината вероятно е достойна гражданска позиция от сдружението на най-стария пловдивски тим.

В Пловдив не трябва да има нищо скрито-покрито с обществените поръчки. За да няма повече построени на тъмно колодруми /за 53 млн. лв./ и площади /за 12 млн. лв./, и прескъпи ремонти като онзи на Дома на културата с гипсокартон за 20 млн. лева.  

Промяната безспорно е необходима, но тя ще е успешна, ако започне от всеки от нас. Едва ли обаче нейните флагмани ще са онези, които 6 години мълчаха за провалената концесия на Колежа. Които и сега мълчат по въпроса кой и как ще управлява въпросния стадион на бул. "Източен", след като той най-накрая бъде изграден. Или пак си правят сметката да получат нещо даром, за което някой друг /или по-скоро всички пловдивчани/ да плаща, а те да ползват без пари.   

Днес горещият картоф е в полето на Общината и тя се справя, защото на стадиона се прави нещо - осигурени са 25 млн. лева, избран е изпълнител, строи се. Феновете обаче искат още, натискат за гаранции и поставят ултиматуми.  

Хубаво е, че от сдружението питат за знаков за Пловдив общински обект.  Със същия ефект обаче биха могли да попитат какво се случва с Водния цикъл и асфалтирането на улиците в "Кършияка", какво става с "Модър-Царевец", Бетонния мост или Белодробна болница.

А на нас като данъкоплатци, които явно ще трябва да платят сметката за Колежа, макар да не сме го искали, трябва да ни обяснят къде отиде тревата на Колежа  в годините, когато именно сдружението и бизнесмените, и мениджърите, на които то се бе доверило, управляваха клуба. Когато започна строежът на стадиона, на бул. "Източен" имаше чисто нов терен. Бяха назначени двама работници по поддръжката му, но стотинковците от Ботев ги уволниха. Теренът за близо половин милион отиде на кино, а сега Общината трябва да бръкне отново в джоба на данъкоплатците си, за да прави нов, както настояват Вездесъщите от сдружението.

Добре, преди да пишат следващата декларация в императивен тон, от Ботев да се огледат и да разберат, че не са най-важните на този свят. В Локото например не мрънкат, че за ремонта на техния стадион държавата е отпуснала целево два пъти по-малко пари, а в малкия ФК "Марица" дори не чакат помощ от бюджета, а сами започнаха ремонт на терена на, забележете, общинския стадион в "Кършияка".

И накрая един съвет. Не е лошо от сдружението утре да пуснат една декларация за това какво се случва с акциите на ПФК "Ботев 1912" АД и кой ще плаща заплатите на поредната екзотична група футболни анонимници, заради които доста пари от изтерзаната българска икономика изтичат към Северна Македония, Южна Америка и Централна Африка, от което за Пловдив и родния футбол няма никакъв ефект.   

По наша информация Ботев ще има нов собственик официално в понеделник. Но това го знаем неофициално, тъй като от  сдружението по този повод не са писали декларация.

Коментари (24)

ЧУЖДИ ПАРИ

ЧУЖДИ ПАРИ

06.07.2021 | 14:42

ПОДАРЪЦИ ЗА БЕДНИТЕ ПИМК........

Отговори
3 2
ЧУЖДИ ПАРИ

ЧУЖДИ ПАРИ

06.07.2021 | 14:39

ФУТБОЛ НЯМА СТАДИОНИ ДА ИМА....

Отговори
4 2
Тъпа статия

Тъпа статия

04.07.2021 | 22:06

По тъпа статия не бях чел скоро

Отговори
17 1
???

???

04.07.2021 | 17:53

Тези неподписани статии миришат на мозъчни пръдни писани от тези дето уж не били мрънкали,а те не са спрели да го правят!!!Ало г-н драскач що не напишеш статия със строителството на базата на не мрънкачите и какво става аджеба със него,защото аз живея на 500 м. от нея минавам всеки ден два пъти по-край нея или по-точно мястото определено за такава преди общината го косеше защото е до парк сега е змиярник тъй като няма кой да го погледне!!!!???

Отговори
14 2
ХХХ

ХХХ

04.07.2021 | 10:40

Парите уж бяха предвидени за завършване последната отсечка на околовръстното, но понеже Борисов е спортист ги подари на ритнитопковците от частните клубове. Гарантирано от ГЕРБ. Дишайте прахоляците на тировете.

Отговори
5 17
КОРУПЦИЯ!!

КОРУПЦИЯ!!

03.07.2021 | 23:22

Общината да изхарчи НАШИТЕ НАРОДНИ ПАРИ за дажим завърши стадиона под претекст, че бил „общински“ но ще носи името на техния футболен отбор и те ще го ползват с престъпно нисък наем, а Общината, т.е НАРОДА, ще плаща за поддръжката. И това при положение, че данъкоплатците изобщо не са питани дали искат или не искат и при положение, че вече има цели ДВА общински стадиона. Такава ЗЛОУПОТРЕБА на обществени средства е НЕЧУВАНА и, засега, БЕЗНАКАЗАНА!! Всъщност тези хора извършват ИЗНУДВАНЕ и това е ПРОТИВОЗАКОННО. Гешев, защо се правиш, че не виждаш?! Няма ли да си свършиш работата най-после?! Пак ли трябва чужденците да ни оправят. Също така като си говорим за контрол на харченето на обществени средства, кога ще се направи проверка дали концесионните такси за базата в Коматево се плащат? А с какви

Отговори
13 21
Мартин

Мартин

06.07.2021 | 08:38

Стадион "Христо Ботев" "наше" име ли е бе, неграмотнико?

Отговори
4 2
Локомотив Пловдив

Локомотив Пловдив

03.07.2021 | 20:07

Нека да се финансират и оправят болниците в Пловдив

Отговори
14 8
Локомотив Пловдив

Локомотив Пловдив

03.07.2021 | 20:07

Нека да се финансират и оправят болниците в Пловдив

Отговори
7 10
Тиква

Тиква

03.07.2021 | 19:52

Добре бе, защо няма футбол, а се финансират стадиони. Не трябва ли първо да се покаже футбол и после да се строят стадиони.

Отговори
20 15
Пловдивчанин

Пловдивчанин

03.07.2021 | 17:23

Много точна и пунктуална статия, относно вечното мрънкане и претенции на група лузери

Отговори
18 27

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?