Следвайте ни

Йордан Иванов: Колкото по-късно са изборите, толкова по-малко заразени ще има

viber icon

Датата на изборите не зависи нито от ДСБ, нито от Демократична България, защото по закон се определя с указ на президента, но трябва да се определи след широк дебат с всички политически сили. Така няма да остават съмнения, че на някои партии им е удобна посочената дата.

Изключително важно е да се чуе мнението на експертите, защото ние се намираме в безпрецедентна епидемична криза. Важно е как ще гласуват карантинираните граждани, пациентите в болниците, как ще се предпазват хората в избирателните секции. Ако властта няма възможност да осигури упражняването на вот на всеки гражданин без изключение, то е най-логично да се даде време да го сторят.

Без да съм експерт, лекари казват, че по-късна пролет означава по-малко разпространяване на коронавирус, но не съм доктор, а адвокат.

Коментарите, че ДБ има интерес изборите да се отложат, за да се подготви, е въпрос на трактовка, а може би и на манипулация. За нас датата не е от значение, но е важно всеки гражданин да може да упражни правото си на вот. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Коко

Коко

09.01.2021 | 12:23

Тези, които са един файтон хора тръгнали акъл да дават!

Отговори
5 0
Вие

Вие

07.01.2021 | 10:56

Пророк ли сте?

Отговори
7 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?