Следвайте ни

Всички пловдивчани - милионери!

Или как ние от ПП "ПППП" издигнахме за кандидат-кмет П. с цел масово ощастливяване на всеки гласоподавател под тепетата

viber icon

Има едни такива хора, които много искат да бъдат кметьове. И се кандидатират за градоначалници с ясното или временното прояснено съзнание, че за тях ще гласуват мама, татко и приятели. Вероятно го правят за прослава на своя род или за обогатяване на биографията си, което само по себе си е обществено безопасно. Има обаче сред тях и индивиди, които носят генетичната обремененост на някой прапрадядо, който много искал да бъде кмет през 1889-а, вследствие на което встъпват в предизборната борба с клиничната убеденост за победа. Тук вече ролята на превенцията е от значение: добре е върху билбордовете им да се изпише "Деца, не правете като тях", а при особено клиничните случаи Wanted. А при рецидивите най-добре е да вземат отношение хората в бяло. Ако и това не помага, да се активират хората в черно - не спецченгетата, а свещениците. Един поп винаги може да спаси изгубената душа по-успешно от един ГДБОП. 

Затова кандидатите трябва да се проверяват дали са в синхрон с тези, които са ги издигнали, и най-вече със себе си. И точно затова ние от новосформираната преди месец ПП "ПППП" издигнахме П.

Това, естествено, са абревиатурите на Политическа партия "Петцифрена Печалба за Пловдивчани от Пловдив" с независимия кандидат П. Това е цялото му име, да не си помисли някой, че го пазим в тайна от конкуренцията, или, не дай боже, от избирателите.

Като независим нашият субект първо е независим от половете. Не е някакъв прост джендър, а мултифункционален кандидат-управленец, който държи жените избирателки да го припознаят като свой, наричайки го в женски род, а мъжете избиратели - също, наричайки го в мъжкия род на този женски род. В този смисъл ние излъчваме единствения кандидат-обединител.

Независимостта на нашия субект понякога достига екзистенциални нива, проявяващи се в това, че става независим и от самия себе си, но всички ние новосформирани членове силно се надяваме, че като кмет това негово проявление ще е рядкост. Сиреч в личен план да не прояви късно осъзнато малодушие, че нищо не зависи от него, а в градски план - да не вземе да обяви независимост на Пловдив. Ако обаче преодолее тези напъни, ще може успешно да приложи предизборната си програма. 

А той има качествата да стане неин приложник, отговаряйки на всички изисквания на разглезения избирател. Той е некорумпиран и честен като мома отпреди Първата световна. Владее няколко езика, с акцент на френския, благодарение на което е направил успешна кариера в пет професии. Не е практикувал нито една от тях, тъй като и преди, и след промените е инвестирал единствено в политико-интелектуалното си съзряване. Инвестирал е във всички ресторанти, барове и кафенета, което може да бъде потвърдено от сервитьорите. 

Предизборната му програма е проста, основана на Булгаков: Няма зли хора, а само нещастни. Изводът е, че гражданите трябва да бъдат ощастливени. Ако се налага - и насилствено. За тази цел нашият кандидат е подготвил само две кардинални промени.

Първо: премахване на всички данъци - от данък "сгради" до данък "кола".

Второ: безплатни забавачки, безплатен градски транспорт, безплатно паркиране, безплатни аборти, безплатни презервативи, безплатни сватби и погребения.

Естествено, накрая идва и досадният въпрос: Откъде ще дойдат парите за това масово ощастливяване на пловдивчани? Той, кандидатът ни, е подготвил кардинално решение: залага Пловдив на световната борса и прави всички филибелии акционери. Така всеки пълнолетен индивид под тепетата ще стане милионер от дивиденти за едни четири години. И то, без да работи.

А кой ще работи, нашият кандидат ще решава в следващия си мандат. 

Красимир Димовски

Красимир Димовски

Журналист - екип "Общество"

Красимир Димовски е работил в местни и национални издания, ръководил Книгоиздателска къща “Марица”. Има самостоятелни изложби с политическа карикатура и награда „Пловдив”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво очаквате от промените в кабинета "Борисов 3"?