Следвайте ни

Убива ни болестта, която проф. Чирков лекуваше

viber icon

Три неща трябва да пожелаеш на себе си и на другите - здраве, радост и добри приятели, казваше покойният проф. Александър Чирков. Светилото в кардиологията, освен изключителен професионалист, беше и човеколюбец с голямо сърце. По-голямо от това на много сънародници. 

Гледането през пръсти на проблемите, които имат околните, отдавна е национална болест и ни убива много по-ефикасно дори от COVID-19. Бездомните животни по улиците не ни трогват, крясъците от комшиите не ни притесняват, проблемите на приятелите си не взимаме насериозно, понякога дори си затваряме очите пред тормоза вътре в собственото си семейство.

Болестта ни е стигнала дотам, че когато една майка убива двете си деца в Сандански, се оказва, че преди това целият град я е виждал със синини от побой.

Когато едно 29-годишно момче се хвърля в ледените води на Гребната база, се оказва, че преди това е споделяло мисли за самоубийство. Проф. Чирков казваше и още нещо - култивирай смелостта, добротата и любовта към околните. Често трите вървят ръка за ръка и е само наша отговорност да ги съхраним и укрепим.

Докато не успеем, коронавирусът ще е най-малкият ни проблем. 

Мирослава Атмаджова

Мирослава Атмаджова

Редактор - marica.bg

Мирослава Атмаджова е завършила Право в ПУ „Паисий Хилендарски“. Работила е като копирайтър в голяма IT компания. Част е от екипа на „Марица“ от 2017 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Рете

Рете

28.11.2020 | 14:07

Бог да излекува душата ти. Долен ром.

Отговори
2 7

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?