49
Следвайте ни

Трябва ли крадец да гръмне доктора, за да приключи сагата

viber icon

След няколко месеца ще се навършат четири години от старта на процеса срещу д-р Иван Димитров. Случката с уважавания медик през март 2018 г. гръмна като бомба и не остави оцелели. Съдбата на делото се люшка като недобре скрепен сал в бурното море на родното правосъдие. Сериалът се превърна в касов и затова продуцентите решиха, че публиката е жадна за повече епизоди. Дори започнаха снимките на втори сезон. Но аудиторията, която следи сюжета, се ограничи до единици - семейството на гръмнатия от д-р Димитров Жоро Джевизов. Като страна по делото, те си чакат онази родителска справедливост, която са задължени да очакват предвид, че се проляла тяхна кръв. Но ако си спомняте, казусът с д-р Димитров предизвика бурни реакции в обществото. В голямата си част те бяха в защита на рентгенолога и звучаха: Ако крадец влезе вкъщи, и аз ще го гръмна. Кой ще защити мен и семейството ми? Д-р Димитров е постъпил като глава на семейство и е поел отговорността да го защити. „Убийството си е убийство! Има закони, има ред. Никой няма право да отнема човешки живот!“, се чу от противоположната страна.

Отговорът трябваше да даде съдебната система. Иван Димитров беше оневинен за убийството два пъти. Това отне повече от 3 години. Сега прокуратурата е недоволна от оневиняването и иска наказание. Ето, че новият сезон на сериала ще продължи в края на януари идната година. Кога ще приключи, още не е ясно. Но докато върви, медикът изживя дежавю. На 29 ноември крадец проникна в дома му, докато той и съпругата му отсъствали. Връщайки се, заварват апаша да се вихри в жилището. Черпейки горчив опит от сагата, в която попадна, д-р Димитров пасува. Сигнал подава жена му, а крадецът е задържан. Със сигурност обаче сериалът ще има финал, ако ролите бъдат разменени. Ако някой крадец гръмне доктора, всичко приключва. И то бързо. Трябва ли това да се случи наистина, че съдът да се размърда и да се произнесе веднъж завинаги? Ако не друго, то случаят показа две неща - мразим силно и до гроб както крадците, така и съдебната система.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (12)

Всеки

Всеки

16.12.2021 | 17:16

трябва да притежава огнестрелно оръжие за самозащита и защита на частната му собственост. Няма право да го носи! Но които влезе неканен в собствеността му-да се сърди на себе си.

Отговори
2 0
ИСТИНАТА

ИСТИНАТА

13.12.2021 | 12:43

ЗА НЕЗАКОННО ПРИТЕЖАНИЕ НА ОРЪЖИЕ КАКТО И БОЕПРИПАСИ СЕ ОТИВА ЗА ДВЕ ГОДИНИ В ЗАТВОРА--КОГАТО УБИЕШ ЧОВЕК С ТОВА ОРЪЖИЕ Е РЕДНО ПОНЕ ДА СЪБЩИШ НА ПОЛИЦИЯТА И ДА НЕ ТРИЕШ ЗАПИСИТЕ ОТ КОМШИЙСКАТА КАМЕРА--НИТО СЕ Е ОБАДИЛ В ЗПОЛИЦИЯТА НИТО Е ЗАПАЗИЛ ЗАПИСИТЕ КОИТО Е ЩЯЛО ДА ПОТВЪРДАТ ТОЧНО КАКВО СЕ Е СЛУЧИЛО--ЗА ПРИКРИВАНЕ НА УБИЙСТВО И УНИЩОЖАВАНЕ НА ВЕЩЕСРВЕНИ ДОКАЗАТЕЛСТВА А ИМЕННО ЗАПИСИ ОТ КАМЕРА--СЕ УТИВА ОЩЕ 8 ГОДИНИ--ТАКА ЧЕ ДОКТОРА ТРЯБВА ДА ЛЕЖИ В ЗАТВОРА 10 ГОДИНИ--КАКТО БИХА ОСЪДИЛИ ВСЕКИ ОБИКНОВЕН ГРАЖДАНИН--НА ДОКТОРА МУ ДАВАТ УСЛОВНО --ЗАЩОТО ВСИЧКИТЕ СИ СПЕСТЕНИ ПАРИ ОТ ДОКТОРЛУКА--СА ВЛЕЗНАЛИ В НЯКОЙ ДЕБЕЛ ПРОКОРОСКИ ДЖОБ--А МИ АКО ДОКТОРА Е НЕВИНЕН-ТОГАВА ЗАЩО КРИЯТ ТОЗИ КОЙТО ПРОДАВА НЕЗАКОННИ ОРЪЖИЯ БАРАБАР С БОЕПРИПАСИТЕ--ТОЗИ Е ДОКТОР-А ОНЗИ--ВОЕНЕН ЛИ Е???--КОКЛКО УБИЙСТВА СТАНАХА В БЪЛГАРИЯ С ТАКИВА НЕЗАКОННИ ОРЪЖИЯ--И ЗАЩО НИКОЙ НЕОСЪДИ ПРОДАВАЧИТЕ ИМ??--УТРЕ ТОЗИ ДОКТОР Е МОГЪЛ ДА ГРЪМНЕ С ТОВА ОРЪЖИЕ НЯКОЙ КОЙТО ГО Е ЗАСЕКАЛ НА НЯКОЕ КРЪСТОВИЩЕ--ИЛИ АКО Е ХВАНАЛ ЖЕНА СИ НА КАЛЪП С ЛЮБОВНИКА СИ---ЗАЩО НЕ СЕ ПРИЛАГАТ ЗАКОНИТЕ В БЪЛГАРИЯ ЗА ВСИЧКИ--И ЗАЩО ПОЛИТИЦИТЕ СА ГЛАСУВАЛИ ЗАКОНИ КОИТО ПООЩРЯВАТ КРАДЦИТЕ КАТО КРАЖБА НА СТОЙНОСТ ПОД МИНИМАЛНАТА РАБОТНА ЗАПЛАТА НЕ СЕ БРОИ ЗА КРАЖБА--НЕ СА ВИНОВНИ КРАДЦИТЕ В СЛУЧАЯ -А БЪЛГАРСКИТЕ ПОЛИТИЦИ КОИТО ГИ ПРИКРИВАТ СЪС ЗАКОНИ ЗА ДА МОЖЕ ОТКРАДНАТОТО ДА ГО ИЗКУПЯТ НА БЕЗЦЕНИЦА В ЗАЛОЖНАТА КЪЩА ИЛИ СКЛАДА ЗА ОТПАДАЦИ И ДА СЕ ПРЕПРОДАДЕ 10-КРАТНО ПО-СКЪПО--ЕТО ТАКА СЕ СТАВА МИЛИОНЕР ЗА БЪРЗО-ИСТИНСКИТЕ ВИНОВНИЦИ СА В ПАРЛАМЕНТА И СЪДЕБНАТА СИСТЕМА--ПЛЪХА Е ПОСЛЕДНАТА ДУПКА НА КАВАЛА--ЦИГАНИТЕ СА ДРЕБНИ ПРЕСТЪПНИЦИ ЗАРАЗЛИКА ОТ БАЙ-ГАНЙОВЦИТЕ

Отговори
5 2
....

....

13.12.2021 | 14:18

Прави го с майка си

Отговори
0 1
А ТИ С БАЩА СИ

А ТИ С БАЩА СИ

13.12.2021 | 16:19

------

Отговори
1 0
Знахо

Знахо

11.12.2021 | 18:02

Само така за плъхове и наркомани

Отговори
8 1
Ковидчо:

Ковидчо:

10.12.2021 | 19:01

Евалла на доктора! Като чета тъпите коментари май има още бая сволоч да се чисти?!

Отговори
18 5
Плъхът

Плъхът

10.12.2021 | 15:10

Трябва пак комунистите да дойдат на власт и всички: доктори, професори, математици, генерали ... в Белене, да чукат камъни!

Отговори
5 25
Дано

Дано

10.12.2021 | 14:11

да не го вкарат, че м.анг.алите вътре ще му разгонят фамилията. Ама и тоя голям килър-държаха го десетина дена в ареста и като го пуснаха приплакваше пред камерите като няква женка.

Отговори
9 30
Питанка?

Питанка?

10.12.2021 | 13:40

Защо е тази провокативна статия, докторът да не си подготвя трети случаен обир от въоръжен наркозависим ром? Ако доктора има влечение към тъмнозелените, има си сайтове за тази работа. Марица,смешни ставате с тези пледоарии в защита на гамена. Има си съд, който е строг, но справедлив!

Отговори
14 34
Ехооо, в час ли си?

Ехооо, в час ли си?

10.12.2021 | 14:06

Ти какво си - мишка, роднина на плъха? Църкай по-тихо, да не си намериш и ти майстора.

Отговори
26 10
Що бе

Що бе

10.12.2021 | 14:13

доктора така ли си намери майстора? Или си ги търси периодично?

Отговори
5 25
....

....

13.12.2021 | 14:19

Влез в тях и ще разбереш.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?