Следвайте ни

Терорът няма религия

viber icon

 

Мишената на терористичното нападение в Крайстчърч бяха молещи се хора в Божи храм. На такива места хората се чувстват сигурни, без да подозират всъщност колко са

 

Казваме, че всички сме равни пред Бога. Това се отнася и за страданията, и за терора, които обединяват хората и ги карат да се възприемат като равни. Нападателят е планирал най-старателно действията, включително това как да разпространи своето деяние в интернет. Но той е пренебрегнал един решаващ елемент: терорът цели да разделя хората, но той може и да ги сплотява.

Дали атеист, християнин, евреин или мюсюлманин - няма никакво значение с оглед на заплахата. Терорът не прави разлика между различни религии, културни идентичности или националности. Нито пък има значение кой къде е роден или колко дълго е живял някъде.

Добре е, че нападението в Крайстчърч беше осъдено от международната общност така единодушно, както и ислямистките терористични нападения в Париж, Брюксел, Лондон, Мадрид или Берлин. Когато говорим за тероризъм, когато невинни и нищо неподозиращи хора биват брутално избивани, тогава не може да съществуват двойни стандарти!

Ислямофобията е опасно явление, на което ние на Запад трябва да обърнем внимание също толкова сериозно, колкото и на малката, но много опасна група от склонни към насилие екстремисти сред мюсюлманите.

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?