Следвайте ни

Терористи не се спират с плюшени мечета

viber icon

Ужасяващ е този удар в самото сърце на Европа, но беше ясно, че това ще се случи. Въпросът беше не дали, а кога и къде. Всички предполагаха и очакваха, че нападение в Белгия ще се случи тогава, когато ислямистите бъдат притиснати в ъгъла. Те не нападаха дълги години Белгия, защото за тях Белгия и Брюксел бяха сигурно място, те просто имаха тук нещо като свои бази, а извършваха нападения в Париж или някъде другаде. 

Нищо неочаквано не се случи в Брюксел. И очевидно не са били взети всички необходими мерки, след като всичко, което може да бъде взривено, беше взривено, почти - без сградите на Комисията и Парламента. От години се знае, че арабите, които работят на летището и в градския транспорт, предимно в метрото в Брюксел, са заподозирани често във връзки с радикализирани ислямисти. 

Всички мерки, които се взимат след атентатите, са след дъжд качулка.
Всеки, който е следил новините в този град в последните месеци, е наясно, че тук има много радикални ислямисти, срещу които не се взимат нужните мерки. И самоубийствената политика на толерантност и търпимост на европейските лидери ще доведе до това. Никой не може да е учуден. 

Европейските лидери категорично отказват да разберат, че Европа се намира във война. Цялостната им политика по отношение на имиграцията е погрешна. Тези срещу нас са с истински автомати и са готови да умрат за своята кауза. Когато един човек е готов да умре за каузата си, няма как да го спреш с плюшени мечета и строги погледи.

Интеграцията на хора, които са напълно неинтегрируеми, е напълно провалена.
Градовете в Европа ще станат мъртви, когато в тях се развее знамето на Ислямска държава, но това е напът да се случи. 
 На политическото лицемерие трябва да се сложи край и да започнем да казваме нещата такива, каквито са. Крайно време да се промени крайно погрешната политика спрямо тези хора. 

Въпросът оттук нататък е ще продължи ли тази глупава самоубийствена политика на самоубийствена толерантност и на фалшива толерантност, или няма да продължи. Ако продължи по този начин, ще има още нападения, още атентати. Извън всяко съмнение.

В Европарламента ще пледирам за това, което говоря от година и половина: че не говорим за бежанска криза, а за миграционен натиск, че теориите за мултикултурализъм, за либерализъм, за интеграция са провалени и не работят. Трябва да бъдат преосмислени политиките за нелегалните мигранти, политиките за вписване на тия хора в обществата. Според мен те не са възможни.  Година и половина европейските политици ехидничеха. След атентатите нямаше иронични физиономии. 

За съжаление в Европа вече няма сигурни места. И  това не е най-черният сценарий.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?