Следвайте ни

Тереза Мей да слуша Слави и Криско

viber icon

Ако Тереза Мей беше почитателка на Слави и Криско, можеше да си вземе поука от "Глей как се прай!!!". И особено от стиха: "хапя като кобра и на себе си не мога да помогна". Преди 1000 дни премиерката наистина започна преговорите за развода с ЕС с хъс на кобра, но го завърши в студенокръвна атмосфера. А сега жестокостта <210> се сломи и направо върви към смирение. Сякаш се готви да постъпи в манастир.

И това е политически вероятно, защото може да се окаже, че гордиевия - разбирай брекзитния, възел, може да го разсече само Господ. Или пък дългото отлагане да се проточи "до самия край", както оптимистично заяви Юнкер, предизвиквайки смях в залата. Борисов би допълнил и "успешен".

Засега изгубените в брекзита продължават да търсят доброто решение. Само че има нещо фатално в добрите решения - те винаги идват твърде късно. Така е казал един сънародник на поръждясалата желязна лейди. Тоест лабиринтът, който брекзитарите изградиха собственоръчно, си остава. И то със същите изходи: напускане със споразумение, без споразумение, дълго удължаване или отказ от член 50. И един особено любопитен изход - да има нов референдум. На който пък да спечелят антибрекзитарите, които биха били коментирани от бъкзиктарите така: Ами защо ручахте жабетата?

За момента разводът ще бъде отложен до 22 май, при условие че британският парламент одобри до края на март споразумението за излизане, или до 12 април, ако не го одобри.Така че всички ходове от лабиринта остават отворени, както неоптимистично заяви Туск, без да предизвика смях в залата.

Само дето не поясни кой в новопостроения политически лабиринт е Минотавъра и кой е Тезей. За Ариадна е ясно - това е самата Тереза. Само дето кълбото с конци, с които трябваше да се излезе от лабиринта, се оказа твърде късо. Недалновидно късо.

И твърде дълго, за да стигне евентуално чак до 30 юни. При което британците ще са длъжни да избират Европарламент. И това ще бъде най-забавната ситуация.

Направо ще покажат на Европа как се прави.

Красимир Димовски

Красимир Димовски

Журналист - екип "Общество"

Красимир Димовски е работил в местни и национални издания, ръководил Книгоиздателска къща “Марица”. Има самостоятелни изложби с политическа карикатура и награда „Пловдив”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво очаквате от промените в кабинета "Борисов 3"?