2374
Следвайте ни

Странните птици на промяната, обещана от Кирил и Асен

viber icon

Първата дама в листата за Пловдив Венцислава Любенова има печален опит на местните избори, където събра едва 33 преференции като кандидат на "Кауза Пловдив"

 

Между новите хора, с които Кирил Петков и Асен Василев ще променят България, има и няколко добре познати лица, които не се вписват съвсем в профила, описан от двамата реформатори при представянето на политическия си проект.

Ще ги открием при най-беглия преглед на листите.

В Пловдивската например на шесто място откриваме името на Венцислава Любенова.

 Дамата, представена като бизнес анализатор с голям стаж зад граница, е от квотата на коалиционния партньор и мандатоносител ВОЛТ. От май 2021 г. Любенова е съпредседател на ВОЛТ, а вече има и опит в правенето на избори. През май 2019 г. тя е кандидат за депутат в Европейския парламент. Тогава ВОЛТ получава едва 143 гласа в Пловдив. През есента на същата година Любенова се явява и на местните избори. Тя е десета в листата на „Кауза Пловдив”.

Лидерът на „каузата” Георги Титюков си спомня, че тогава партията му се е явявала в коалиция с ВОЛТ и по тази причина Любенова е получила място в листата. Персонално за нея са гласували 33-ма души, който е един от най-слабите резултати при преференциите.

На 12-о място в листата на „Продължаваме промяната” за 16-и МИР - Пловдив откриваме и друго интересно име. Снежана Павлова, представена като ивент мениджър и преводач. Всъщност дамата има голям опит, но като административен секретар. Работи в държавното НЕК ЕАД „Предприятие ВЕЦ” - Пловдив, под чиято шапка са няколко водноелектрически централи. Павлова е назначена за секретарка по времето, когато управител на дружеството бе общинският съветник от ГЕРБ Веселин Маневски. Самият Маневски се изказа ласкаво за Павлова, описвайки я с една дума - перфектна.                

Дамите в листата за 16-и МИР обаче са далеч от избираемите места, за разлика от тези в 17-и МИР - Пловдив-област. Там на второ място е Гергана Данева. Дамата е дъщеря на бившия състезател по овчарски скок Кузман Данев. Има 3 магистратури и стаж в Холандия. Анонсирана е като културолог и  предприемач. Всъщност заедно с мъжа до себе си организира различни надпревари и състезания в популярни атракциони по морето. 

Дамите са млади и симпатични, доста странни птици на българския политически терен. Дано свикнат бързо с условията, за да не пеят само едно лято като колежките си, които щяха да променят България след кастинга за политици в телевизията на лидера шоумен.

Руси Чернев

Руси Чернев

Главен редактор

Руси Чернев е завършил Българска филология. През 1992 г. започва работа във в. „Марица. В периода 1997-1998 е главен редактор на „Стандарт Пловдив“. От октомври 2013 г. е главен редактор на „Марица“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?