Следвайте ни

СПОРТНИТЕ ИМОТИ: "Колодрума" има нужда от професионален, а не партиен мениджмънт

viber icon

Спортът е  изключително важна тема за  Пловдив, но истината е, че старата слава на града ни като център на българския спорт вече е в миналото - спортната база е съсипана, спортните клубове мизерстват, учениците нямат нормални физкултурни салони и площадки, децата ни се чудят къде да ритат топка. И ако все още градът дава на страната ни елитни спортисти, то това е въпреки жалките условия за тренировки и състезания и заради огромните лични усилия и средства, които те сами влагат в своята подготовка.

На първо място, ние предвиждаме 

възстановяване на общинските спортни школи

към детски градини и училища. Една от основните ни задачи е и финансиране на проекти, свързани с физическо възпитание, ремонт и реконструкция на училищните физкултурни салони и игрища.

На второ място е необходима ревизия и стриктен контрол по отношение на Наредбата за условията и реда за финансиране на спортните дейности.

Парите трябва да следват заслугите на съответния клуб, участията в състезания и постижения. Към момента отново виждаме изкривения и сбъркан модел - близки до властта, които имат далеч по-ниски постижения от други, а получават повече средства.


Категорични сме, че интересите на

 футболните клубове, с които всички партии  се заиграват,  


ще бъдат защитени, когато имат в лицето на общинското ръководство компетентно управление, а не всеки договор да се сключва с оглед на корпоративни интереси, вместо това да става в интерес на отборите.


Убедени сме, че 

 стадион „Пловдив“ е уникално за България съоръжение

и задължително трябва да придобие статут на национален стадион. Първите действия, които ще предприемем, е изготвяне на техническа експертиза за действителното състояние и годността на съоръжението. Публично обсъждане за превръщането му  във втори национален стадион. Изготвяне на концепция за провеждане на какви спортове приоритетно ще се използва съоръжението и диалог с феновете на двата големи отбора, както и със спортните клубове, които го използват в момента. Изготвяне на проект и кандидатстване за финансиране.Гребната база категорично трябва да се запази, а паркът около канала да се изчисти  от изсъхнали дървета и да се залеси. Многофункционалната спортна зала „Колодрума“ се нуждае от добър, а не партиен мениджмънт, за да оправдае инвестираните в нея над 50 млн. лв.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?