Следвайте ни

Спортът не се нуждае от смяна на балатума

viber icon

Като чуя за "Жилфонд", се сещам за балатум, стари тапети, олющени дограми и падащи фаянсови плочки. И за несретниците, които чакат с години, за да получат заветното общинско жилище.  

Явно и пловдивският спорт е занимание за несретници, щом хазяин му е "Жилфонд". 

"Жилфонд" и Джейн Фонда са два от символите на детството ми. Първите през няколко години сменяха балатума у нас. А Джейн бе красивата К​ет Балу, по която похарчих спестените през лятото 2 лева от дядо, за да я гледам как громи лошите в кино "Комсомол" (което също отдавна плаче за майсторите от "Жилфонд").

Но сега думата ми е за спорта. Той не трябва да бъде занимание за социално слаби. Пловдивският спорт е жив и продължава да ражда шампиони, макар много от тях да си нямат достоен дом.   

Само миналата седмица с пловдивски адрес са 4 титли и 8 медала от шампионата по плуване до 13 години. Няма защо да ви напомням, че всички наши клубове тренират в рушащия се басейн "Младост". Към Пловдив в неделя потеглиха и шест златни медала от националното първенство за юноши и девойки под 20 години по лека атлетика. Тези пловдивски надежди също си нямат достоен дом.  

За да не ги поставя в редиците на несретниците, общината трябва спешно да възстанови "Пловдивспорт" и да му намери добър мениджър. Смяна на балатума от "Жилфонд" не е достатъчна​. 

Юлиян Ангелов

Юлиян Ангелов

Журналист - екип "Спорт"

Юлиян Ангелов от юни 1992 година работи в спортния екип на вестник "Марица". Към момента и за Спорт в marica.bg.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Селянинът с колелото

Селянинът с колелото

02.08.2020 | 20:41

До Георги Панчев, Гоше то цялата държава е на самотек, които и да хванеш и да го удариш от жълтите павета няма да сгрешиш, та камо ли в Пловдив да откриеш някой, тук останаха мишоци знаещи и можещи ги прогониха...

Отговори
2 0
Гражданинът с колелото

Гражданинът с колелото

03.08.2020 | 08:16

Гласувайте пак за мутри, комуняги, доносници и "патриоти" крадливи - ще цъфтите и връзвате още повече!

Отговори
2 1
Ден

Ден

05.08.2020 | 14:07

"Гласувайте" за чернокостов, муравей, и гърневски - те са "супердемократи и антикомунисти"!

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?