Следвайте ни

Службите у нас са ветропоказатели

В България убийствата са заради икономически интереси

viber icon

Защо се раздвижи ъндърграунда сега? На този въпрос трябва да отговарят професионалните ръководители на службите - Лазаров, Писанчев. Те се грижат за националната сигурност и сигурността на хората. Аз като гражданин намирам обяснение в  лошата работа на службите. Досега не е разкрито нито едно престъпление, всъщност бяха разкрити т. нар килъри, които по времето на ГЕРБ бяха хванати, вече има и присъди. Това е случай като бяла лястовица на всичко останало. Моят упрек е към това, че службите са ветропоказатели, винаги защитават корпоративните интереси на хора, които са им клиенти. Те имат информация за тези хора, в определен момент могат да я използват, а могат да не я използват. Докато службите не станат националноотговорни, докато не скъсат корпоративното си начало, в България много неща ще бъдат тълкувани от гледна точка на теория на конспирацията. Във Франция, след като стана терористичният акт, само няколко часа по-късно бяха идентифицирани нападателите и след това бяха елиминирани. В България нещата не стават така. В България никой не убива някой друг, освен заради икономически интереси, досега, слава богу няма, политическо убийство. За една седмица бяха извършени 4 убийства. Тук става въпрос за някакви корпоративни интереси, може би има раздвижване в някакви среди, може би неуредени сметки, може да са и чисто битови отношения.

Реформата в МВР, която започва екипът на министър Веселин Вучков, ще вкара по-голям ред и по-голяма отговорност в системата.  Ето, преди ден беше задържана група за убийства в Бояна. Защо хората, когато са се оплаквали от тези лица и при предишното ръководство на МВР по времето на Цветлин Йовчев в правителството на Орешарски,  са били пребивани? И защо сега, след като се смени политическата ситуация в МВР и влезе един амбициозен екип, беше задържана тази група? Това е принципът на ветропоказателя, явно някой така е нагласил нещата, че по времето на Орешарски тези хора да не бъдат закачани. Чест прави на сегашния екип на министерството, че веднага арестува тази група, друг е въпросът доколко доказателствата пред съда ще издържат. Ивелин Банев- Брендо го осъдиха за 20 години в Италия, но според българския съд няма достатъчно доказателства. Смятам, че МВР добре започва с арестуването на тази банда. Упрекваха навремето действията на Цветанов, но част от тази група е била локализирана по негово време за ДДС измами. По времето на Цветанов МВР е действало за интересите на държавата, а какво е правила по времето на Орешарски тази институция, е ясно - защитавала е престъпниците.

Ако има някаква връзка между посещението на Джон Кери и убийствата, тя е тежката корупционна обстановка в България. Американският държавен секретар е в България заради тежката корупция, заради нашето геостратегическо положение, заради опасността от радикален ислям, заради енергийната независимост от Русия. Да не забравяме, че режимът на Путин е реална заплаха за националната ни сигурност. Нашият финансов 11 септември беше ударът срещу КТБ. Това беше един много тежък удар върху икономиката на България. При визитата на  предишния държавен секретар Хилари Клинтън беше затворен проектът „Белене”, добре че дойде сенатор Джон Маккейн, та Орешарски да не подпише предателския договор за Южен поток. Посещението на Джон Кери е много добър знак, той не би могъл да дойде при управлението на Орешарски, това е знак, че Америка подава ръка на България в тези тежки дни.

Престъпният свят не е ликвидиран, защото в България има срастване между политически интереси и престъпници. Докато в България не бъдат прокарани радикални  закони, докато службите продължават да се ослушват  кой е на власт и накъде духа вятърът , ние няма да имаме резултати в тази посока. Вижте в Румъния как една смела жена дойде на власт и нещата се промениха. Убеден съм, че ЕС ще ни нанесе тежка критика и ще се наложи една независима силна служба да започне да разследва корупцията.

Реформата в МВР не се случва, защото няма политическа воля. Сега има политическа воля и ще видим кои ще са против тази реформа. Тези хора в МВР, които работят за сигурността, за обществото на гражданите, излагат се на риск, ще бъдат първа категория, останалите ще станат държавни служители. Не може едни да са аристократи в ДАНС, да вземат големи заплати, а да не могат да спасят държавата от удара на КТБ. Дали ще си в ДАНС, или в МВР, когато работиш за сигурността на обществото или за националната сигурност, по един и същи начин трябва да те оценяват.

За битовите престъпления има един лек, но ние, политиците, не искаме да си го признаем. В конституцията пише, че частната собственост е неприкосновена. Когато приведем нашите закони с това, което пише  в конституцията, битовата престъпност ще изчезне. Ако бъде внесено предложение в Наказателния кодекс, собственикът при защита на своята собственост да го закриля  законът, аз ще го подкрепя. Тогава битова престъпност ще спре, защото българинът казва: „Страх лозе пази”.

Очаквам под ръководството на министър Вучков да има разкрити тежки престъпления, но по-важното е да сработи цялата визия за национална сигурност и най-вече неангажираните с политически или корпоративни интереси  хора в службите да получат шанс да покажат какво могат./Марица.бг

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

до лайнар

до лайнар

17.01.2015 | 03:48

а вкр-то с и от кои кадри го състави и куда они севодня,ей тва е въпроса .

Отговори
0 0
do bash bokluka

do bash bokluka

16.01.2015 | 21:53

Ei gazar, sazdatelite na podzemnia sviat sa twoeto BKP( segashnoto BSP) po plan na DS i KGB. Rashata vi darpat koncite, ama krajat na komunisti4eskata diktatura tepyrva idva, tja ne si e otivala vaobshte. Zapada i USA-tam e spasenieto ot bolshevishka mrasnishka RUSIA.

Отговори
0 0
до бо,лука

до бо,лука

16.01.2015 | 12:24

кои са създателите на подземния свят бе боклук...орешарски покровителствувал престъпниците,а кой пръв назначи на отговорен пост вътрешния му министър-цветанов ...е аз пък ще кажа че цветанов муе дърпал през цялото време конците,та сега боко тиквата ти да каже ами орешарски е виновен...ч по добре кажи в коя наша или 1ужда банка са милиардите на вожда дето те оножда и на любовницата му,шофъорска щерка,която купи цялата американска кредитна банка а и с чии пари

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?