Следвайте ни

Славчо Атанасов: 60 000 лв. за детска площадка е грехота

"Детски площадки за 60 000 лева? Това е грехота! Имайте срам от децата! " - с тези думи бившият кмет на Пловдив, сега депутат от коалиция "Обединени патриоти" , се обърна задочно към управляващите на града. Повод за гневния коментар на ексградоначалника е новата площадка на ул. "Димитър Талев" в Кючук Париж, открита вчера от кметовете Иван Тотев и Борислав Инчев.

"Жалко е, че стойността на всички детски площадки в Пловдив е 50 - 60 хиляди лева. Първото нещо, което аз направих като кмет на Пловдив, е да отпусна пари на всеки районен кмет, четирима от които бяха от ГЕРБ, за да построят по 20 детски площадки в своите райони. Тотев тогава също беше районен кмет. Те трябваше да отредят терените, да проведат обществените поръчки и да изградят площадките. За целия мандат се построиха над 150 детски площадки. Но цените бяха в пъти по-ниски", коментира Славчо Атанасов. В детските площадки са инвестирани 1,5 млн. лева - по 10 000 лева средно за едната.

Атанасов допълни, че незнайно защо много от съоръженията след неговия мандат бяха занемарени, а някои се разрушиха. И отбеляза, че всъщност няма защо да се учудва на поскъпналите в пъти площадки при положение че златната площадка в Цар - Симеоновата градина струва космическите над 500 000 лева.

Снимки от Наташа Манева

Валентина Йеремиева

Репортер /журналист/ екип "общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?