Следвайте ни

Синдикати: Българските полицаи не са убийци!

viber icon

Управителните съвети на СФСМВР, НСГА, САСМВР, НПС, с недоумение и тревога се запознаха с поредната присъда по делото за смъртта на Ангел Димитров – Чората. Това се казва в писмо от профсъюзните организации до медиите.

 

            Посочените по-горе синдикални организации в МВР  са ангажирани по обясними причини с този случай от самото си учредяване. На организирания от Федерацията през септември 2009 година в София митинг под надслов “Българските полицаи не са убийци”, а и многократно пред медиите ясно сме заявявали, че не можем да приемем за доказан факт това, че петима полицейски служители, избрани практически на случаен принцип и изпратени с ясна задача да задържат лице, са пристъпили към изпълнение на задълженията си и са действали по време на това изпълнение с намерението да отнемат живота му.

 

Поредната присъда по това дело не е в състояние да промени по никакъв начин позицията ни.

 

            Както ни повеляват дългът и честта на служители в МВР, ние продължаваме да вярваме в българското правосъдие. Тази вяра ни дава основание да настояваме и да се надяваме делото да бъде преразгледано и поддържа убеждението ни, че справедливостта ще възтържествува.

 

            Да, към нас могат да бъдат отправяни упреци, много от които – основателни.

            Но българските полицаи не са убийци.

            Убедени сме, че това е ясно на нашите сънародници и се надяваме на тяхната подкрепа.

 

Призоваваме всички наши членове и симпатизанти да подкрепят Митинг за справедливост под надслов „Полицаите не са убийци“, който ще се проведе на 09 юни 2019г. от 11.00 ч.,  на площад „Света Неделя“ гр. София.

Митингът се организира от инициативен комитет „Полицаите не са убийци“, с подкрепата на СО в МВР.

 

 

                                                                                                                      УС на СФСМВР

 
СИНДИКАЛНАТА ФЕДЕРАЦИЯ НА СЛУЖИТЕЛИТЕ В МВР (СФСМВР) е най-голямата синдикална организация в МВР. Основана е през февруари 2009  година, непосредствено след спонтанните полицейски протести от края на 2008 година. В момента в СФСМВР членуват над 10 000 служители на МВР – както  полицаи, пожарникари и спасители, така и държавни служители и лица, работещи по трудово правоотношение, заети във всички направления на дейност на МВР.

Основна цел на СФСМВР е отстояването и защитата на основните социално-икономически интереси и права на членовете си в сферата на трудовите и служебни отношения, социалното и здравно осигуряване, безопасните условия на труд, подпомагането, осигуряването на високо жизнено равнище и професионална реализация на служителите в МВР. 

СФСМВР се обявява решително срещу корупцията, дефицита на социален диалог и незаинтересоваността от състоянието на системата за вътрешна сигурност в страната.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?