Следвайте ни

Ще излекува ли коронавирусът болните ни мозъци

viber icon

Коронавирусът заразява и убива, но може и да лекува. Това, последното, не го откриха светила в медицината, нито го съобщиха от Световната здравна организация. Доказаха го италианците, които от седмица са под карантина.

Само седем дни, а събратята ни от Ботуша вече пеят и танцуват по балконите, за да се спасят от социалната изолация. Звучи налудничаво, но е добра терапия. Не е като в „Декамерон“ на Бокачо, но явно върши работа. В Торино се кършат под звуците на „Макарена“, а в Милано извиват хорово Bella Ciao. Точно в 12 на обяд изскачат по прозорците и аплодират своите лекари и медицински сестри.

За краткото време, през което са затворени в домовете си, италианците осъзнаха, че няма фейсбук група, разговор по месинджър или виртуална среща, които да заменят човешкото общуване. Затъжиха се за злобната колежка от съседното бюро. Заобичаха и враговете си.

Дори на децата им се приходи на училище.

А папата им каза, че когато всичко свърши, нормалността ще им се стори неочакван и ценен дар.

Това ни чака и нас. Днес в София, Пловдив и Варна, утре и в други градове. Да си пиеш с приятели в чата не е същото, а фейсбук е пълен само с коронавируси. Няма как да се провикнеш: „Спрете Земята, искам да сляза!“, както го направи преди 60 години Йежи Лец. Полетите са отменени до края на март - кратко, но достатъчно време да сменим чипа в главите си.

Илияна Караланова

Илияна Караланова

Отговорен редактор Marica.bg

Илияна Караланова е завършила „Славянска филология” в ПУ „П. Хилендарски”. Работила е в Топ ТВ, в. „Труд” и plovdivweek.com. Била е зам.-главен редактор на в. „Строителство Имоти”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

just for the record

17.03.2020 | 17:04

същите ганьовци като у нас...20 дена упорито отказваха да спрат да си пият следобедното амарето в компанията на 200 души---е сега не пият ликьор вече, видно е...дано беге ганьото се вразуми нагледно КАК НЕ СЕ ПРАВИ!!!

Отговори
1 0

Roomster

16.03.2020 | 12:58

Браво!

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?