Следвайте ни

Съветникът Бранко не знае нищо за тариката Джони

Всичко опира само до едно навеждане и едни свалени панталони Когато ви лъжат, питайте журналистите

viber icon

Колегата Виктор Кадири от Дарик радио направи нещо неочаквано на последната сесия. Изправи се пред общинските съветници и каза, че един от тях лъже. Оня се опита да шикалкави, но беше така закован, че ако имаше поне малко достойнство, да беше си обрал крушите и нищо да не чуем за него. Вероятно и с други съветници ще се случи същото, ако журналистите имаха възможност да се изказват на сесията. Това е добра идея - сесиите да започват с изказване на колега, която да разказва какво е научил за някого от залата. Може и да разберем нещо интересно за отношението между властта и медиите, а и купонът е гарантиран - пърженето в собствен сос не е за изпускане.

Навремето двама съветници предложиха създаването на синята зона и се обявиха за специални хора - те да не плащат. Освен съветниците не бивало да се бъркат в джоба още представители на изпълнителната и съдебната власт. Тези необикновени граждани се нуждаеха от аванта, за да могат съвестно да управляват градските дела. Тогавашният зам.-кмет Димитър Цветков се засрами вместо съветниците и обяви заниманието им за глупаво. Той предложи и контра проект, който обаче имаше сериозни пукнатини - парите щяха да отиват в общината, а не в избрани концесионери. Така нашите хора оставаха на сухо.

А много от нашите хора са и общински съветници.
 
Да гледате гласуване, с което се прокарва лобистко решение, наистина е зрелище, при което освен лобистите в тигана всеки момент могат да паднат и сеирджиите.

Съветникът Бранимир Иванов от ДПС така лесно беше изпържен и вързан на фльонга, че дори не е интересно толкова. Бранко се обадил на колегата Кадири да се възхити от уволнението на Атанас Узунов и да каже, че ДПС приветства изгонването. На сесията обаче Иванов даде заден ход и каза, че журналистът първо му се обадил за мнение. Лъже, разбира се, и това скоро се разбра. Но какво от това ­ Бранко Иванов е общински съветник и ще продължи да търка стола. Той няма дупе да защити позицията си, а се лигави, тъй като смята, че най-лесно е да се отърве, като накисне журналист. Затова дайте първо думата на журналистите и гледайте сеира на такива като Иванов. Избирателите често стават за смях заради тези, които са избрали.

Разказвал съм историята за Джони. За оня тарикат, който предложил 2000 долара на една засукана девойка, за да я обладае. Щял да пусне парите на земята и тя само трябвало да се наведе и да ги вземе.
А той със свалени панталони колкото свърши за това време, толкова. Много примамлива оферта. Всичко опира само до едно навеждане. Тарикатът обаче хвърлил доларите на монети.

Ясно е, че когато се съгласявате да ви го начукат, трябва сериозно да обмислите предложението. Сякаш Джони се появи на последната сесия и надзърташе от вратата да види кой събира монетите. Джони по принцип обича не само такива като Бранко, а и бранковщината. И няма закъде да бърза, тъй като на общинската сесия има доста наведени. Той е наясно, че общинските съветници идват като на бал с маски - ако ги свалят, ще се заплюят с удоволствие.   

На игрите в Пекин олимпийците бяха пощурели по манджи от животински пениси. Те действали като виагра и станаха хит в Олимпийското село. Специалитетът на ресторант “Голичжуан” бяха полови органи от магаре, елен и змия, обилно полети с лют сос или сготвени на супа. Освен че прави мъжете силни в леглото, пенисът от елен прави женската кожа по-гладка. Изобщо жените ставали по-красиви. Олимпийските се избивали за “еленов пенис в гърне”. Кулминацията обаче идва миг пред да ти сервират ястието. Лично главният готвач се появява в средата на ресторанта и се провиква:
Пенисът е готов!

Ако някой така се изкрещи в залата на общинската сесия, никой няма да му обърне внимание. Защото по принцип той винаги си е готов. И само чака някой като Бранко да започне да шикалкави, за да се появи главният готвач. Винаги съм твърдял, че няма нужда от подобни съветници Ако все пак са додрапали до властта, да слушат журналистите. Поне няма да станат за смях и няма да имат среща с главния готвач. За хора като Бранко и компанията Бранковци това съвсем не е малко.

Навремето Районният съд отхвърли иска на Славчо Атанасов срещу бившия общински съветник Димитър Костов, който в интервю пусна слуха, че Славчо напуснал принудително училище “Найден Геров” заради неприлични отношения с момиче от ромски произход. Адвокатите на господин Костов отрекли да е давал интервю по тази тема. Магистратите приели тезата на защитниците, които се позовали на практиката на Европейския съд. Според нея политиците трябва да бъдат толерантни към критиките на опонентите по време на предизборни кампании Решението на съда ме хвърли във възторг, тъй като и той призна, че журналистите говорят по вярно и по-точно от политиците. Според решението на съда политиците имат право да лъжат и ние трябва да знаем това.

Господин Костов трябваше да потвърди, че е дал такова интервю и да защити позицията си, но вместо това се направи на луд. Тази история имаше друг край - извинение за Славчо Атанасов, но трябваше да дойде главният готвач. Когато имах подобен проблем и застанах пред съда да доказвам думите си от една публикация, тези, които знаеха истината, се оттеглиха от свидетелската банка. Тогава ми остана една печеливша възможност - да се направя на луд и да кажа, че нямам представа кой е писал това. Че падам от Марс и за първи път виждам името си под този пасквил. Можех да кажа още, че току-що съм изписан от психодиспансера и нямам представа защо съм тук. Но прекалено е лесно да се правиш на Бранко или на Костов.

Представям си Бранислав Иванов, когато е видял главния готвач да поднася пенис от елен. Затова аплодирам реакцията на колегата Кадири. Случи се нещо хубаво и Общинският съвет трябва да го подкрепи. Сесията може да започва, ако журналистите няма какво да кажат. Така е справедливо - всеки Бранко да си знае мястото.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Браво г-н  Минчев

Браво г-н Минчев

18.03.2014 | 11:11

Адмирации за статията!!! Тук е тънката психологическа линия на разума с емоцията и когато се чуди обикновения човек каква е разликата между ГЕРБ и останалите политически субекти, нека заложи на рационалното мислене, за да му олекне на избора.

Отговори
0 0
GrandFunk

GrandFunk

17.03.2014 | 20:15

Любо,да вземеш по-често да пишеш,че май други там не останаха.......Както винаги на ниво!,,,,

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?