71

Съжалявам, че ме хванахте. Повече няма да правя така

Прошка се иска много лесно. Особено на подсъдимата скамейка. Друг ефикасен начин за опресняване на паметта, изтръгване на признание „Да, виновен съм“ и извинение, е гневна тълпа под прозорците на спалнята ти. В случая с насилника на кучето Мечо сигурно са помогнали и двата метода. Дали заради текста на НК, гласящ „затвор от 1 до 3 години и глоба от 2000 до 5000 лева“, или заради смазващото обществено недоволство и огромния скандал след гаврата с кучето, но съвестта на Захари Шулев проговори и мъжът се разкая. „Съжалявам за действията си. Няма да се повтори“, каза той пред съда.

Преди дни беше разбита престъпна група за кучешки боеве и залагания, за която се знае, че има най-малко едно загинало куче, оставено да умре на ринга. Арестувани са 20 мъже и 3 жени.

Искате ли да се обзаложим, че и те ще се извинят?

Едни голи думи, провокирани от мечтаното споразумение с прокуратурата, нямат стойност. Приказки като „Повече няма да правя така“ може и да минават пред възпитателката в детската градина, но оттам нататък звучат кухо, изкуствено и са абсолютно ненужни. Човек ще каже много неща, ако му обещаете условна присъда за престъпление, за което минимумът е една година затвор.

Не искам извиненията на Захари. Искам да не се беше наложило цяла България да обяснява на пълнолетен човек защо е неправилно да пребиеш от бой животно и да го оставиш на пътя полумъртво със счупвания, прорезни рани и загуба на кръв. Също така ми се иска този разговор да не стигаше винаги до припева „Стига с тези кучета, хора мрат“.

Че агресията между хората върви стремглаво нагоре е факт. Енергично се избиваме и по пътищата, и по границите, умираме от студ по пейките и от лекарска немарливост в болниците. Като не можем да решим тези проблеми обаче,

да се откажем от всичко и да закриваме държавата?

В идеален свят може би бихме се захванали с казусите един по един. Първо да си направим честни избори без да мислим за кодовете и кой брои гласовете. После народните представители да тръгнат на работа, както ходим всички, да излъчат кабинет, който да изкара повече от един сезон на „Фермата“, и да действа в интерес на народа. Оттам държавните пари да не изчезват мистериозно, а да се използват за здравеопазване, образование, производство, правосъдие, социална политика, туризъм, опазване на природата и въздуха, защита на животните. Но в твърде несъвършения свят, в който живеем, е несериозно да чакаме безоблачното щастие, че да обърнем внимание на кучето Мечо и тези като него.

Известен френски политик го обяснява така – нямаме две сърца, по едно за хората и за животните. Имаме едно или нямаме изобщо. И ако насилието към другите и боят на Мечо не ви трогват, помислете за себе си. На място, в което се подхранва агресията и насилието към по-слабия минава между капките, не може да очаквате нищо добро и за вас. Въпрос на време е омразата да разяде следващото звено, безхаберието да доведе до нова жертва и нов потресаващ случай. Не е ясно кой ще е следващият.

Той и Георги Семерджиев ще се извини…

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
9 коментара
dimitar

dimitar

06.01.2023 | 13:55

здравейте на всички и на всички честита нова 2023 година. За всички ваши финансови нужди за реализацията на вашите различни проекти, нашата международна финансова институция е специализирана в международни заемни споразумения за инвестиции във всички сектори на дейност, както и лични финансови нужди. Ние предлагаме услуги от 5 000 евро до сума от 5 000 000 евро, нетният лихвен процент е 2% годишно за всички ваши нужди, свържете се с нас по имейл. имейл: [email protected]

Отговори
0 0
Писна ми

Писна ми

21.12.2022 | 00:44

Коментарът е към,, Нека не забравяме обаче" и всички други като него, които нямат проблем живо същество с разум като на малко дете, да бъде разкъсано с кеф пред очите му

Отговори
5 1
daite zahari na men

daite zahari na men

19.12.2022 | 15:44

ne go vkaraite v zatvora, pusnete go uslovno. kato go prebia do smurt togava 6te se nau4ite da gi vkarvate v zatvora. sudiite v bulgaria sa edna 6ega. az sum sudia

Отговори
12 2
Вики

Вики

19.12.2022 | 18:48

Браво,моето момче!! Да си жив и здрав!!

Отговори
3 2
Миседниш накура

Миседниш накура

27.12.2022 | 14:17

Що да го освобождават? Влез ти там да го пребиеш или зад копчетата си силен...тухльо /с М/ ти извини ли се на нахапаните хора от бездомните кучета дето ги храниш??? Извини ли се на роднините на онзи възратен професор разкъсан от кучетата,на децата нахапани от кучета извини ли се мохльо смотан...голям мъжага си пухльо

Отговори
1 1
Нека не забравяме обаче,

Нека не забравяме обаче,

17.12.2022 | 12:49

Че в кучешките боеве не участват мили домашни любимци, а породи специално създадени и отглеждани за това. Забранени в много страни от цивилизования свят. Периодично четем за тежко наранени, а и убити хора, понякога и деца, от оставени без надзор такива кучета. Та въпросът е, за убитото куче боец ли да жалим, или най-сетне да решим проблема генерално.

Отговори
29 15
Лилия

Лилия

18.12.2022 | 00:13

И.....??? Отново хората са виновни! Да не ги обучават и да ди ги държат вързани! Има много хора, които имат опасни породи, но ги гледат отговорно!

Отговори
18 4
Аха

Аха

19.12.2022 | 12:12

Абе ти не ни ги разправяй на нас! Веднъж с ще стане трагедията! Пълна забрана на кръвожадните породи!

Отговори
14 5
Писна ми

Писна ми

21.12.2022 | 00:39

Тези като теб две сърца ли имат, едно или никакво. Или на мястото на сърцето торба с л.йна???

Отговори
5 0

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?