Следвайте ни

Разведряването в Локо Пд - ракети, фойерверки или пак гнили круши

viber icon

Отскоро Локо Пд си има нови собственици. Намериха се пари за премии и заплати, а заедно с тях се родиха и големите планове за бъдещето. „Черно-белите“ биха страшилището Лудогорец, а  спонсорът Христо Крушарски замечта за титлата. Преди да се появи този човек с всичките си добри новини, Локото натрупа точки със серия от стратегически победи, макар че по онова време клубът едва събираше таксите за охрана и съдиите.

По ирония на съдбата заедно с новите собственици дойдоха досадните загуби. Те пък бяха оправдани набързо с факта, че половината футболисти окапаха като круши (което би трябвало да е съвсем очаквано с оглед  средната възраст на отбора и липсата на реална лятна подготовка). Заради боя от Черно море и Пирин го отнесе треньорът по кондиция Васил Николов. Сега на негово място щял да бъде привлечен  невероятен спец по физическата подготовка от братска Македония. Въпросният човек бил наясно с особеностите на местните играчи, защото преди време вдигал формата на конкурентите от Ботев.

Не помня как и кого са газили на терена подготвените от същия този корифей „жълто-черни“ страшилища, но ме притеснява друго. Доколкото знам, поне в атлетиката и фитнеса, македонците все още ни дишат праха. Националният им рекорд на 100 метра е с една стотна по-слаб от този на нашите юноши. И макар че комшиите обичат да търсят македонските корени у всеки, който се е прославил с нещо пред света, не съм чул бабите на Юсеин Болт или Бате Арни да са се пръкнали някъде между Струмица и Скопие.  

Думата ми обаче не е за спеца по кондиция от Македония, а за новите спонсори. Винаги се притеснявам, когато на Лаута заговорят за титли и големи проекти. Дано Крушарски, който продава градобойни ракети по цял свят, не се окаже поредната фойерверка в Локото. Защото помним какво се случи с трибуна „Бесика“. Преди време Крушарски подхвърли, че имал неограничени възможности. Един вид - не е станал президент на Америка само защото не е поискал. Надявам се наистина инвеститорът да е със старозагорски корени, а не с македонски. А намеренията му за клуба да са част от добре разписан бизнес план, а не празни приказки, разчертани на салфетка.

Първите стъпки при преминаването от фаза „оцеляване“ във фаза „развитие“ на Лаута обаче не ми се струват съвсем  адекватни - високопланинска база за подготовка, кампус като на Барселона и тренировъчни игрища на 81 декара.  На Лаута винаги са били по-скоро умерени песимисти, отколкото вечно разочаровани оптимисти и в това е силата, гарантираща устойчивостта на този клуб.        

А когато един кандидат-инвеститор започна първо да иска апетитните парцели от местната власт срещу обещанието, че някога ще засади дърво, винаги има нещо притеснително (виж отново  десетките аптеки, с които Марешки нацвъка града, и начина, по който се изниза от Пловдив!). Дано местната власт си е взела поука и не приема обещаното за дадено. Ако Крушарски толкова иска да развива Локомотив, нека първо оправи терена на Лаута. За това всъщност са необходими съвсем малко пари и двама-трима специалисти (има ги бол в общинското предприятие „Градини и паркове"). После в Локото да заиграят футболисти, които няма да капят като круши по средата на сезона, а отборът да направи реална зимна подготовка, за да тръгне трайно нагоре.   

Тогава Крушарски да сложи плановете си на масата за преговори и да започне да иска. /Марица.бг

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Ботевист

Ботевист

06.12.2015 | 11:39

Браво за този изключително обективен и точен коментар. Ето от такива анализи се нуждае пловдивското Локо. Може да съм заклет ботевист, но уважавам много и Локо не като наши противници, а като футболни партньори. Пловдив не може без тези два клуба. Боли ме за тяхното сегашно състояние, кето не отговаря на реалното място в историята и миналите успехи на българския футбол. Сега сме силни само във взаимната омраза и ненавист, което е признак на простотия и футболно невежество.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?