2374

Приказка с фатален край: Красавицата и Звяра от „Черни връх“

„Най-хубавото тепърва предстои…“

Последните думи във Фейсбук на 26-годишната Хриси звучат тъжно пророчески на фона на събитията от 5 юли. Кръстовище. Футболист. Джип. Катафалка. Пътят и на Хриси, и на 21-годишната Хариет завършва на бул. „Черни връх“ в столицата след зверски сблъсък и по думите на очевидец - нулев спирачен път. Водеща роля в мелето пък е отредена на два от най-популярните типа българи последните години, които се множат с плашеща скорост - Красавицата и Звяра.

Тя държи на външния си вид. 

Би могла да се появи във всеки клип на чалга парче и да изглежда намясто. Пада си по провокациите, вярва, че изглежда добре, и не страда от липса на самочувствие. Обича татуировките, сочните устни и късите поли. Заиграва се с белезниците. Учи право, както и по-голямата част от населението, защото във всеки български дом през новото хилядолетие трябва да има поне по един юрист. Работи в МВР, а каква работа точно е свършила заедно с екзекутора на двете момичета, тепърва ще научаваме от колегите ѝ. Засега ни е достатъчна информацията, че името ѝ се свързва с безскрупулен престъпник, избягал с една маратонка от мястото, където е причинил двойна смърт. За полицайката Симона знаем и още нещо, благодарение на емоционалното ѝ обръщение към нацията, както и на словоохотливата ѝ майка, но за това - по-късно.

Той обича бързите скорости.

Доставя му удоволствие да си причинява болка, затова покрива лицето и врата си с татуировки, една от които е кръст. Набожен. На футболната сцена залязва бързо след като е изгрял. В спорта няма достатъчно адреналин и тръпка, така че постепенно преминава на вълна наркотици и алкохол. Общителен е - не само спрямо подземния свят, но и с органите на МВР. Подсъдим, осъждан и издирван по други дела, защото е „лошо момче“, а законът е за бедните и простите. Родителите на Георги също проговарят за трагедията - никой не е предполагал, че синът им отдавна е залитнал към криминалния контингент, нито, че употребява дрога.

И ако дотук поредицата от абсурди вече ви се струва прекалена, думите на Красавицата Симона и майка ѝ ще прелеят чашата. След черната катастрофа на „Черни връх“  гневната полицайка първа минава в атака. Говори за помия, „злобни човечета“, намеква за носене на последствия и сърбане на попара, докато майка ѝ директно нарича народа „изключително тъп“. Нито една от двете не обелва дума за самата трагедия, не споменава мъртвите Хриси и Хариет. Време и енергия за чуждите проблеми нямат, защото не ги интересуват. Журналист с по-силно перо, някой като Милен Цветков, би го казал по-добре от мен, но му взеха думата на друг софийски булевард.

България е в дълбока политическа, финансова и духовна криза. В света на Красавицата и Звяра приказката засега не върви добре. Оцеляването е трудно, моралът не съществува, скъпата кола и маркова дрога са новите ценности. Изпълзяването от дупката, в която пропадна държавата ни, ще стане много по-трудно, отколкото аз и други мечтатели по площадите някога сме се надявали, но просто нямаме друга посока, освен нагоре.

Нека не позволяваме животът и смъртта на още две млади момичета да отидат напразно. Както би казал големият Божан Петров: „Най-хубавото тепърва предстои, скъпи сънародници…“.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
16 коментара
Фифи

Фифи

16.07.2022 | 13:48

Много хубава статия, вестник Марица! Браво на авторката! Искам само да допълня относно този цитат: "Нито една от двете не обелва дума за самата трагедия, не споменава мъртвите Хриси и Хариет. Време и енергия за чуждите проблеми нямат, защото не ги интересуват. " - тези хора от средното училище са такива. Дори и детето й да е посегнало на други, тя дори и за секунда не признава - наскоро ми се случи - едното дете пускало обидни постове за друго във фейсбук, абсолютно очевиден случай на психически тормоз, а майката на този, който тормози напада словестно другото, че било глупак и се давало, и това пред самото дете и родителите му. Толкова ненормални кифли, че нямам думи. Цялата тая тъпотия започна още 90-те. Още в елитните гимназии - самочувствието на бъдещия елит лъщеше по учителски срещи - сменяха се неудобни учители, държеше се сметка за оценка... Кифличките са мани, мани.

Отговори
4 1
Петков

Петков

14.07.2022 | 19:29

Във всеки дом правист-законите вълци ги яли...

Отговори
7 0
Блусар Рокаджиев

Блусар Рокаджиев

13.07.2022 | 22:11

Мутро- чалга !!!! Сега на тая Ще и спретнат яка фотосессия в някое списание за Кифли.... А дильрчето го Чака здраво "Ибре Оро" в панделата....

Отговори
22 0
Блусар Рокаджиев

Блусар Рокаджиев

13.07.2022 | 21:00

Курвата и наркодильра !!!!

Отговори
27 0
Вяра

Вяра

13.07.2022 | 09:26

30 години потъване на нацията и 0- реформи ! Корупция на макс навсякъде, затова си отиват невинните на пътя ! ПП, почвайте чистененто на всички гнили ябълки във всички сектори!

Отговори
33 9
Аха

Аха

13.07.2022 | 09:32

А преди 30 години направо бяхме цъфнали и вързали, нали?

Отговори
19 17
Баба ви

Баба ви

13.07.2022 | 09:45

Преди 30 години, въпреки всички негативи имаше здрава милиционерска ръка.Т.е.милицията си вършеше работата.Такива, като бухала Симона и наркото щяха да са в Белене.

Отговори
41 12
Седем Осми и ще си паднала, Радке Пиратке!

Седем Осми и ще си паднала, Радке Пиратке!

13.07.2022 | 09:02

Чудесен коментар! А сега си задайте въпроса КОЙ направи така, че горепосочените Звяр и Красавица да са пример за подражание на цели две поколения млади българи? Те да са пример за подражание и възхита, а не, примерно, операционна сестра и млад български учител! КОЙ?

Отговори
58 0
М.Димитров

М.Димитров

13.07.2022 | 08:47

Отличен и точен коментар!!!

Отговори
33 0
малко позитивизъм

малко позитивизъм

13.07.2022 | 08:25

Ще се подобри положението в държавата. Партията на промяната опипаха почвата и срещнаха свирепата съпротива на тези, които ни управляват в сянка от 90-та. Пътят е правилен, който са поели. Поокаляха се но, дано само не затънат в калта. Пък и няма да е все така.

Отговори
23 22
Повечко негативизъм

Повечко негативизъм

13.07.2022 | 09:12

Факта, че трагедията е голяма и тоя престъпник и "полицайката" му заслужават и навярно ще получат правосъдие няма нищо общо с партията на подмяната. Тая крадлива организацийка даже от тази трагедия се опита да извлече дивиденти, излизайки с онова изпълнено с патос участие по телевизиите, че обявяват война на пияните и дрогираните. Ами къде спахте през тия месеци, в които се биете в гърдите, че управлявахте - да я бяхте обявили тая война половин година по-рано, оня с кенефите да беше направил нещо по въпроса с "полицайките" от такъв тип и можеше тия две невинни момичета да са още живи. Така че хич не се опитвайте да намесвате тия крадци и мошеници в трагедията на тези семейства - те са точно толкова виновни, колкото и да самия убиец.

Отговори
28 11
Ужас

Ужас

13.07.2022 | 08:23

Каква красавица, и тя и майка и са като плашила.Грозни жени, грозни души.Щом тази полицайка ни пази, по добре Бог да ни пази!

Отговори
49 0
Чудесната двойка

Чудесната двойка

13.07.2022 | 08:23

Тя - умна, а Той - красив! ХА ХА ХА ХА

Отговори
39 1

Анкета

Какъв трябва да е следващият кмет на Пловдив?