Следвайте ни

Позитанските деви - от Нинова до Елена

Или какви ще са ползите за родината и полезните идиоти, ако реализираме един BGexit

viber icon

В анкетата на Marica.bg "Ще гласувате ли на изборите за Европейски парламент?" има един фрапиращ отговор. Цели 17 % са заявили, че няма да гласуват, защото са за BG Brexit.  

Трудно е да се намери логика в подобна идея. Едва ли биха могли да я обяснят и политическите орнитолози, занимаващи се с партийните прелетни птици. Вариантите са няколко: 

Първо, родните брекзитовци вероятно разчитат на неизчерпаемите природни и човешки ресурси, които сме унаследили от времето, когато българските колонии бяха на три океана.

Второ, може би целят нашенският екзит да се проведе в синхрон с излизането ни от НАТО, както миролюбиво предложи един от новите войнстващи патриоти, който търгува, но явно не употребява лекарства. Брилянтната му идея намира пълна завършеност и с допълнението, че парите за изтребители трябвало да отидат за пенсии, тъй като нямало кой да ни нападне. При положение, че въоръжените сили от юг и от изток, и от запад са излезли в пенсия и сме изпаднали в ненадейната ситуация на световен мир.

Трето, озовавайки се извън Европейския съюз и извън НАТО, ние ставаме самостоятелна икономическа и бойна единица, която свободно и необезпокоявано може да борави с принадената стойност от усвоените вече европари. И тъй като нямаме традиции в производството на мерцедеси, а се славим като най-гостоприемния народ, ще се превърнем в тигъра на Балканите с екстремното развитие на къщите за гости. Исторически са ни гостували турци, немци, руснаци, американци, така че ако завторят, само ще доразвият гостоприемната ни икономика. А така няма да има и смисъл да използваме и единствения си боен вертолет, с който президентът Плевнелиев се канеше да нападне Путин.

Четвърто, спасявайки се от всякакъв контрол, с който от Брюксел продължават да ни досаждат, отказвайки да проумеят, че подобно начинание няма почва у нас, ще се отпуши корупционното предприемачество. И ще постигне висоти, от които напълно реформираната ни съдебна система ще получи световъртеж. Покупко-продажбата на всякакви услуги ще цъфне, а търговията със стока ще върже и вече няма да е престъпление по време на избори. 

Пето, преимуществата от брекзитването ни ще са толкова очебийни, че Матео Салвини и Ярослав Качински, дето мъчат да сформират евроскептичен съюз, ще ни признаят за водеща сила пред Италия и Полша. Ако преди това не изпаднат от завист в националистически колапс. А английската кралица може да ни обяви за единствения засега колективен сър.

И най-важното, двете позитански деви вече няма да бъдат толкова заядливи и сприхави, а ще се явят на народа в най-чистата си девическа светлина. Защото единият дразнител Станишев ще си остане в ПЕС. А  ако по време на екзита и Борисов се случи при Меркел, спокойно може да не им се издаде виза за връщане в независимата република. Победата ще бъде служебна, но така най-сетне позитанските деви ще вземат властта и ще наложат новия морал на поданиците. Защото кой е по-морален, по-некорумпиран, по-честен и по-отдаден на народното добруване от две последователки на Орлеанската дева. Която, за жалост, също ще остане зад завесата след екзита.

Пък и полезните идиоти, както казваше Ленин, никога няма да свършат. 

Винаги ще има кой да запълни пространството между Нинова и Елена, кой да повярва на девичия им нрав и кой да гласува за българския екзит.

Ползите наистина ще са много, само дето няма да остане население, което да се възползва от ползите.

Красимир Димовски

Красимир Димовски

Журналист - екип "Общество"

Красимир Димовски е работил в местни и национални издания, ръководил Книгоиздателска къща “Марица”. Има самостоятелни изложби с политическа карикатура и награда „Пловдив”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (10)

намръщенЪ

намръщенЪ

16.06.2019 | 23:37

По-сполучливо е в заглавието да има "ЧУМИ"

Отговори
0 1
Да бе ей ся

Да бе ей ся

10.06.2019 | 10:06

За тия двете тряя съм с опрян пистолет да гласувам за тях , никога ама никога !

Отговори
1 1
Коментиращ

Коментиращ

28.05.2019 | 12:13

Елена Йончева е била журналист в най горещете точки на света и не веднъж е рискувала живота си. Сега също показва не по машка храброст, в полза на народа ни. А тази статия написана за облага от някой си Краси, показва само неговата женственост.

Отговори
0 3
Вестник Крайречна

Вестник Крайречна

28.05.2019 | 09:10

Поредната предизборна реклама. С 5 бойни самолета какво ще променим, вместо капитала да си остане в нашата икономика? Не се занимавайте с двете жени, защото те могат да мислят. Жалко че този вестник е на такова ниско ниво.

Отговори
1 3
Kozel

Kozel

28.05.2019 | 00:14

Две кухи лейки правят политика. Не става така! Не съм фен на ГЕРБ, но кукувицата Габриел прагази като луза крава бабичката Йончева. Т.е. и двете си остават на ниво анималс планет! Жалко за България!

Отговори
1 3
ХА

ХА

27.05.2019 | 09:01

ВЕЩИЦИ

Отговори
5 4
naskoo

naskoo

25.05.2019 | 21:11

Комунистическите Девиии Devil къ ги не е срам , и кога ли ще кажат че ги е срам от тяхните престъпници и родители убийци на Българското . Единствените които са си избивали собствения народ по лагерите . Ужас като си помисля какво са вършили как в възможно да се перчат по медиите .

Отговори
10 2
Русолюб

Русолюб

24.05.2019 | 12:30

Тези които искат излизане на България от ЕС са кухи матрьошки и руски гъзолизници..

Отговори
16 3
Аз,Клавдий

Аз,Клавдий

24.05.2019 | 10:53

Много тъпа статия обслужваща управляващите.

Отговори
15 16
Папаз комита

Папаз комита

24.05.2019 | 10:29

Няма такива комплексарки като тези двете

Отговори
22 11

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво очаквате от промените в кабинета "Борисов 3"?