Следвайте ни

Позиция на журналистите от пловдивските медии: Разкрийте кой посегна на Слави Ангелов

viber icon

Известният разследващ журналист и главен редактор на вестник "168 часа" Слави Ангелов беше пребит с метални пръти миналата нощ пред дома си на бул. "Дондуков" в София. Полицията разследва версията побоят да е заради материали на Слави Ангелов в "168 часа". Вчера пловдивските журналисти излязоха с обща позиция по неприятния повод.

 

За всеки от нас границите на свободата на словото са различни. Всеки от нас ги поставя сам - с избора си или с действията си. Слави Ангелов е поставил своите граници много далеч. Далеч зад официалната информация, зад заплахите, зад страха. Той не се страхува да задава въпроси, да защитава неудобни тези, да се изправя очи в очи с тези, чиито имена не бива да се назовават, чиито прототипи гледаме в криминалните сериали. Слави Ангелов е журналист не само с огромен професионален опит, но и човек, който работи по едни от най-опасните теми през последните 20 години. Човек, чиято гражданска позиция не се изчерпва с постове в социалните мрежи, а я защитава всекидневно с работата си като главен редактор на “168 часа”. 

Всичко това е причина за безпрецедентния акт на насилие, извършен срещу него. За това трима страхливци с маски да се изправят срещу него и да го пребият.  За опита да бъде смачкан. В античността „свободен“ е означавало човек, който има право на избор. Зад  избора на Слави Ангелов - да живее като свободен човек, сега е време да застане всеки, за когото истината има стойност.

Ние - журналистите и гражданското общество, не можем да сме безучастни пред този брутален акт. Трябва не само да настояваме, но и да работим за разкриването на това престъпление. Да задаваме въпроси, да настояваме за отговори. От тези, които трябва да открият извършителите. Защото хората в професията, които имат силата и духа на Слави, се броят на пръсти. И не трябва да ги губим.

Руси Чернев, главен редактор на вестник "Марица"

Илияна Караланова, отговорен редактор на marica.bg

Парашкева Иванова, гл. редактор на Trafficnews

Десислава Шишманова, ръководител БНТ Пловдив

Марин Данев, главен редактор на Радио Пловдив

Спас Кузов, главен редактор на Пловдив Прес

Кирил Налджиев, управител на Медия груп 24

Дима Шопова, ръководител екип БТА Пловдив

Цветана Тончева, отговорен редактор радио "Фокус" Пловдив

Радко Паунов, отговорен редактор "24 часа" Пловдив

Райна Зайкова, кореспондент БТВ Пловдив

Лалка Златанова, главен редактор и мениджър Дарик радио – РРС Пловдив

Благой Бекриев,  кореспондент Нова телевизия

Ивайло Дернев, главен редактор на Под тепето и Kapana.bg

Васил Киризиев, Медиакафе

Мария Владова, главен редактор Глас

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?