46
Следвайте ни

Пожелание: Да няма такива квартали в Пловдив през 2022 г.

viber icon

Как бихме искали да изглеждат кварталите на Пловдив, в които живеем?

Със сигурност да не са в този вид, в който ги съзерцаваме всяка сутрин, излизайки от дома си, а след това и вечер, когато се прибираме – с неугледни междублокови пространства, паркирани в калта автомобили, дупки на вътрешните улици,  изгорели лампи, тук – там стари ръждиви катерушки, останали за спомен от времето на соца, с потрошени пейки, разхвърлен боклук, който се носи от вятъра.

Всяка година се надяваме кметовете да се сетят за нашата улица, за нашето междублоково пространство, за нашия тротоар, на който няма и една здрава плочка и който отдавна плаче за ремонт.

С месеци, а понякога две – три години чакаме да окастрят  дърво под прозорците ни,за да не бута керемидите от покрива. Често чуваме, че  общината и кметствата нямат пари, за да огреят навсякъде, за да се превърне градът като с магическа пръчка в райска градина. Не ни харесват тези банални отговори.

Дано през тази година да не ни се пуска изтърканата грамофонна плоча, че бюджетът не разполага със средства дори и за най-елементарното благоустрояване.

Да пожелаем властта да полага повече грижи, но и ние самите да се постараем с малко повече усилия за по-привлекателната среда в кварталите. Да окопаем градинката под прозорците, да посадим храсти или цветя, да почистим тревните площи и да не разхвърляме отпадъците, където падне.


Снимки от Наташа Манева

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Елитен клошар

Елитен клошар

01.01.2022 | 14:30

Знаете ли колко книги за четене съм събрал за 4-5 години сигурно над 1000, скоро и ново колело изхвърлено си намерих, няма една гума, телевизор, микровълнова, прахосмукачки, аквариум, маса, столчета ... Да си пожелаем, какво, такива са хората вместо да я подари на някого тая пералня, дето няма или му е стара -хвърлил я, минава рома режи й кабела, взима й мотора и толкова ...

Отговори
5 1
Елитен клошар

Елитен клошар

01.01.2022 | 14:34

Даже вече цигани и българи ходят с коли по казаните, за да прибират по обемисти неща, странна работа имат пари за гориво, а няма за мебели ...

Отговори
6 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?