Пловдив с двама кметове. Единият е излишен

Усещането, че в Пловдив съществува успоредна власт, а задкулисието подменя вота на гражданите, намери своето потвърждение на последната сесия на Общинския съвет. Първо, по инициатива на групата на ГЕРБ бе бламирано предложението на кметската администрация за нов зам.-председател на Управителния съвет на фондация „Пловдив 2019“. После местният парламент гласува от общинската хазна да бъдат дарени 83 000 лева на МБАЛ „Св. Мина“, като настоява парите да са за заплати на медиците. Съветниците изгубиха над  3 часа от ценното си и добре заплатено време, за да измъдрят двете решения. В крайна сметка от говорилнята не произлиза нищо съществено нито за културата, нито за общинското здравеопазване, което трябва да отговори на предизвикателствата на хуманитарната криза, в която градът вече се намира заради ескалиращата пандемия с коронавируса.

Нулевата ефективност не е нещо ново в работата на пловдивските съветници. Новото е, че те вече са еманципирани и „демократични“ и не го играят мокър печат за волята на кмета, както беше в предишните два мандата. По презумпция това е добра новина. Тоест щеше да е добра, ако съветниците от мнозинството, доминирано от ГЕРБ, наистина имаха собствено мнение по важните за града въпроси. От „дебатите“ обаче се вижда, че повечето от тях все така не знаят за какво гласуват. Реален дебат в залата няма, а ако човек гледа сесиите онлайн, може да си помисли, че някои от тези хора са глухонеми и реагират единствено на SMS-и, идващи от хотел „Империал“.

Между другото, ако вярваме на Фейсбук, Пловдив официално е първият град в света, който има двама действащи кметове. Поне така личи от профилите на Здравко Димитров и Иван Тотев в социалната мрежа. Последният е известен IT спец, инфлуенсър и разработчик на сайтове за уиски. Ако не е прекалил с шотландското, той би трябвало да помни как да редактира инфото в личния си фейсбук. Като се изписва „кмет на Пловдив", Тотев или ни брои за чукчи, които не знаят, че Втората световна е свършила, или ни предупреждава - 2023-а ще дойде като днес и аз пак ще съм кмет.

Дотогава обаче Пловдив си има законно избран градоначалник и той се казва Здравко Димитров.

Вторият е излишен, каквото и да мислят по въпроса тонколоните му в Общинския съвет.

Прокуратурата тук може и да пасува за белите на Тотев като кмет, Фейсбук обаче със сигурност ще го накаже за малката, но знакова измама, ако се намери буден гражданин да го докладва.     

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
22 коментара
Защо

Защо

29.11.2020 | 08:19

Имат грешка,вместо ПОМИЯР КРАДЛИВ и при двамата пише политик.

Отговори
2 2
Измет

Измет

23.11.2020 | 10:39

Излишната е областната, тя създава хаос и се прави на кмет. После се крие зад другите. Защо Иванка Киркова мълчи, областната е виновна за връщането на учениците в клас. Нека й прочетем интервютата. Преди да а я изгонят от Герб пак обясняваше, че Бойко изпълнява каквото му каже. Хайде, уволнение. Лекари и учители страдаме заради тази психарка.

Отговори
8 1
Зико ти лъжец ли си????

Зико ти лъжец ли си????

21.11.2020 | 19:00

Зикооооо ревизия на маминия кога????

Отговори
21 4
Въпроси!

Въпроси!

21.11.2020 | 19:45

Зикооо, възстановяване на тролеите и създаване на общинска транспортна фирма кога?

Отговори
16 7
Поета!

Поета!

21.11.2020 | 19:54

Когато бях кръчмарче и стотинките броях, бях много благодарен от рушвета си тогаз! Сега аз станах кметче на втория град у нас и забравих аз за хората с които залъка делях! Аз станах фармасонин голям и пре голям, помислех се за господ и докарах си беля аз! За кражба на парички аз майстор съм голям но ще ме ударят през ръчички и много ми е срам! А баце иска всичко от Рая до Бойково и длъжен си ти да даваш иначе си зеян!

Отговори
10 7
Зико го е страх, Тотев да не се върне кмет

Зико го е страх, Тотев да не се върне кмет

21.11.2020 | 16:06

Зико управлява, за да заклеймява Тотев.

Отговори
8 12
Марица и техният черен пр

Марица и техният черен пр

21.11.2020 | 14:10

Цял мандат ще мине само да се съревновавате с Тотев и цял мандат твсе ще става ясно, че той е по-добрият от Зико кмет

Отговори
9 27
Кико

Кико

21.11.2020 | 14:10

Докато не се конфискува Каменицата на Тотев и той не се вкара в затвора Пловдив ще тъне в мизерия. Нека това да е поука на бъдещите кметове. А, и Чомаков също трябва да се опандизи.

Отговори
30 10
Една партия и партйни некадърници

Една партия и партйни некадърници

21.11.2020 | 13:58

И двамата не стават.Цапни единия удари другия.Славчо беше на светлинни години от тях.И много ви поздрави от цецо ушите,баба ви мента и боко,че назначиха на Пловдив такива кметски наместници

Отговори
19 8
Мильо!

Мильо!

21.11.2020 | 16:25

Двама кмета и 9заместници и пак нещата не се случват! Това означава, че нито единия нито другия за нищо не стават! А пък заместниците са пълна скръп! С този екип с това наследство и с корумпираното управление не сме далече от фалита на общината!

Отговори
16 6
Dani

Dani

09.12.2020 | 13:46

Може би вие трябва да станете кмет звучите еродирано, и явно ще се справите по-добре! ;) ако не се разбра, че се шегувам!

Отговори
0 0
Зика

Зика

21.11.2020 | 13:51

Тотев знае, че няма да го бламират, защото ББ го е страх да не отиде при Цв. Цв. заедно с половината ГЕРБ в Пловдив. Зико няма да играе ва банк, защото е страхлив. Менда си върти бизнеса и тази ситуация я устройва.

Отговори
27 7
Тотев е по-успешен кмет

Тотев е по-успешен кмет

21.11.2020 | 13:35

Това, че Здравко е избран да бъде кандидат за кмет, само защото е приятел на Борисов, не го прави правилният и качествен кмет на Пловдив. Пишейки непрекъснато за Тотев, няма да направите Здравко по-добър кмет, напротив, показвате колко е немощен и зависимостта му от вашата медия. Пловдив има нужда от млад, енергичен кмет, с визия за бъдещето и с планове за развитие за следващите 10 години. Пловдив няма нужда да гледа болен кмет от болничната стая с глупови доводи за стълбите или на стълбите.

Отговори
21 20
Той е неговото име е...

Той е неговото име е...

21.11.2020 | 18:46

Да, безспорно е че Тотев е, той е най, най най- бруталния и безпардонен негодник, който някога е бил кмет на Пловдив!

Отговори
20 5
Pld

Pld

21.11.2020 | 12:03

Марица, спрете с тези анализи. Ясно е, че Зико не може да се справи в такава обстановка, но вие го правите да изглежда смешен. Тотката го командва, то се вижда. Съветниците не няма как да го слушат, защото той нищо не прави, за да е различно. Оставете човекът да си кметува до колкото може.

Отговори
12 13

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?