Следвайте ни

Писмо до Желко

Здраво Желко,

пиша ти за добре дошъл, дано скоро не се наложи да го правя и за довиждане.

Сигурно вече си разбрал, че си треньор на Ботев Пловдив. Нямам идея дали си подписал договор и честно казано, не ме интересува. Не вярвам там да има клауза за освобождаващи 10 милиона долара, пък и да има - в Ботев на тези договори много не им обръщат внимание.

Искам да ти кажа къде си дошъл, да си знаеш от самото начало. Не съм от комисията по посрещането - аз съм от тези, които няма да те потупват по рамото, а после да говорят как си се провалил в последните си четири мача.

Драги Желко, ти си в отбор, чийто шефове уволняват треньора след загубен финал (където стигат веднъж на 15-20 години). Ти си в отбор, който винаги е имал цел. Да си знаеш - не вярвай, че в Ботев нямат грандиозни цели и изисквания. Жълто-черните винаги се целят в челото. Ако не се справиш, бъди сигурен, че "ще те изпишат".

Идваш в Пловдив при най-лудите фенове, които лесно могат да те обикнат, но и много лесно да те намразят. Всичко си зависи от теб. Ако почнеш да правиш това, което се твори в югоизточната част на града (на "Лаута") и напълниш Ботев с холандци или балканци, няма да се харесаш. Просто прави това, което си обещал - нападателен футбол.

И не на последно място, Желко - идваш в Ботев в много труден момент. Отборът и колективът в него са сринати след загубата от градския съперник на финала за Купата. Който и да ти говори разни неща, знай, че пораженията са големи. Бъди наясно, че още никой не казва защо се случи това. Не помогнаха анализите даже. При следващия провал ти ще си виновен, но сигурно го знаеш.

Много е важно да държиш на нападателния футбол, а не да играеш за 0:0. Това в Ботев не е за почит. Нулеви хиксове няма да спасят кариерата ти в клуба.

И накрая, хубаво е, че не даваш интервюта по телефона. Ако се опазиш и от селективност в контактите с медиите, ще бъдеш първият професионалист в това отношение в Пловдив от десетилетия насам.

Избрал си Ботев със сърцето си? Вярвам ти, брато. Сега трябва и да оставиш сърцето си на терена с играчите, тогава идването ти няма да е било напразно.

Желко, вярвам ти, дано успееш!

Юлиян Ангелов

Ръководител екип "Спорт"

Юлиян Ангелов от юни 1992 година работи в спортния екип на вестник "Марица". Към момента и за Спорт в marica.bg.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (4)

Независим

20.06.2019 | 04:41
0 0

Статията е пълна повърня. Съжалявам, но вие нямате нищо общо с журналисти. Тенденциозно написана и пълна с неуместна ирония. Дано има кой да продължава да ви чете, защото аз нямам толкова свободно време.

Партиен секретар

13.06.2019 | 16:18
1 3

Ами ако партията реши да полягвате както на финала и още 7-8 мача от първенството пак ли той ще е виновен или тамплиерите от Стряма или пък илюминатите.

Батко Илюминатко

13.06.2019 | 14:15
6 2

Това е написано просто за да се запълни място, съжалявам, че му отделих време и внимание.

Петър Колев

13.06.2019 | 09:14
7 1

"Ако почнеш да правиш това, което се твори в югоизточната част на града (на "Лаута") и напълниш Ботев с холандци или балканци, няма да се харесаш." Смях! Задачата на треньора е да направи отбор, а не да създава поминък на недодялани родни футболистчета. Очевидно някои не са наясно с това...

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?