Следвайте ни

Пепа Деведжиева: Дани Каназирева явно се готви за премиер

viber icon

Областният управител Дани Каназирева се е объркала и явно е решила, че е Бойко Борисов, но в женски дрехи и от "Гладно поле". Следя ситуацията с ковид епидемията и всекидневно се изумявам от издадените от Каназирева заповеди като председател на Областния кризисен щаб. Изначално е странно, че този щаб се оглавява от човек, който няма никакви познания в областта на медицината. Според мен е редно начело да бъде един здравен инспектор, по подобие на модела на Националния кризисен щаб. А самите заповеди и разпореждания са смайващи - нарежда се на кмета на Пловдив и Общинския съвет МБАЛ „Свети Мина“ да стане ковид болница, а после и от бюджета на общината да се плащат надбавки на медиците там, които вероятно ще лекуват хора и от други области и общини.

Дани Каназирева има дълъг стаж като общински съветник и е добре да си спомни как скачаше за харченето на всяка стотинка и настояваше всеки разход да се обсъжда в комисиите на Общинския съвет и чак тогава да се внася за гласуване. А сега иска от общинския бюджет да се плащат допълнителните възнаграждения на медиците в МБАЛ „Свети Мина“ за работата с пациенти с ковид.

Наскоро мои близки бяха настанени с тази диагноза в МБАЛ „Свети Мина“ и имам лични впечатления. Първо, тази болница не е оборудвана и не може да лекува случаи на ковид. Не приемам обясненията, че там ще се приемат само хора в леко и средно тежко състояние, защото състоянието на пациент с коронавирус може да се влоши много бързо и тогава, по плановете на областния управител, той трябва да бъде извозен до друга болница. Но къде е гаранцията, че в тази друга болница ще има свободни легла точно в този момент?

Каназирева имаше 6 месеца на драстично по-малко случаи през лятото и можеше да помисли за по-добър избор на болница за ковид от „Свети Мина“. Например УМБАЛ „Пловдив“, дялове в която имат и общините в областта. След като плановите операции там са преустановени, има празни отделения, а режийните разходи си текат. Можеше да се помисли отделянето на няколко етажа в УМБАЛ „Пловдив“ за ковид, там има и Отделение за интензивно лечение, има и апаратура.

Цялата активност по темата е пиар на Дани Каназирева, която гради образ на човек, който ще спасява болни с ковид, а и самата болница „Свети Мина“. Само че този план повече прилича на опит Каназирева да се хареса на властимащите в София и да спаси себе си, защото мандатът <210> като областен управител е към края си. Добре е Каназирева да осъзнае какви са всъщност правомощията <210> като областен управител и ако иска още власт, да се яви на избори и ако получи нужния брой гласове, да стане министър-председател. Иначе всичко си остава евтин пиар с цената на човешки животи, а това е вулгарно. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (11)

Пловдивчанин

Пловдивчанин

19.11.2020 | 14:23

Пепи, кажи ти колко ку а чупи и стигна до общински съветник, само.?? А защо ти казват черната мамба??

Отговори
1 0
Moritari salutant

Moritari salutant

13.11.2020 | 10:54

Зад интелигентната идея римейк болница ковид, прозират други интереси, кардиологична клиника на проф Чирков на Весела, щом там отива СИТ. Без СИТ кардиоклиника е невъзможна

Отговори
6 1
Лекар

Лекар

13.11.2020 | 11:37

Вярно ли е, тази Здравка затова иска болницата

Отговори
7 2
Ekspert

Ekspert

13.11.2020 | 09:54

абе то отстрани лесно се коментира. Що не отиде Пепа да се захване с това?! Никой не иска да се занимава с тази сложна операция Ковид! Здраве и успех на всички които са се нагърбили с организацията! Дано успеят!

Отговори
8 12
Пловдив

Пловдив

13.11.2020 | 10:44

Напротив, лекари се занимават с Ковид. И това е работа за тях. Тази жена да се махне за да спре хаоса.

Отговори
14 5
Фалиралата "Олимпик"

Фалиралата "Олимпик"

13.11.2020 | 10:52

Коя от двете да се махне? Или и двете?

Отговори
15 0
ГЕРБ

ГЕРБ

13.11.2020 | 09:52

До Кмета на гр. Пловдив г-н Димитров , когато излезете от болницата дай боже по скоро кажете на Областния управител какви правомощия има , бяхте доста време на този пост . Наивноста и добротата ви са против вас !

Отговори
14 1
Пловдив

Пловдив

13.11.2020 | 09:44

Абсолютно сте права! Неадекватността на Данчето,съсипа града! Липсата на мерки доведе до драстично покачване на болните!

Отговори
16 2
Батко

Батко

13.11.2020 | 09:27

Нормално, наглите успяват.

Отговори
14 1
Уволнение

Уволнение

13.11.2020 | 09:20

Абсолютно е права и добре мотивирано г-жа Деведжиева. Областната показа пълно безхаберие и за пореден път търси изгода за себе си си прави пиар с цената на живота пловдивчани. Грозно е.

Отговори
18 6
Пепо

Пепо

13.11.2020 | 08:26

Г-жо Деведжиева, абсолютно сте права, но всичко си има обяснение.Мисля, че е абсолютно нормално, че след като една дама мине през пилон, сервитьорска табла и леглата на богати и известни мъже и малко след това стане общински съветник от набираща сила тогава партия, след това прави собствена такава, след това става Областен управител /недоразумение/............,естествено вече се сънува на още по-високо.

Отговори
33 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?