Някога една кула прецакала вавилонците!

Някога една кула прецакала вавилонците! И при нас така - нашата кула е апотеоз на нищото: нямаме никакви проекти, но имаме откриване. Имаме разбит град, но за сметка на това затворен! Чалгари сме, но "културни". Къщите в стария град падат, но строим халтурка за 3 милиона и я разваляме след два дни. Бяхме в ЮНЕСКО, но вече не сме. Най-древният град в Европа, но дори и в съвремието - в руини!


Публичният ефект от Пловдив 2019 щял "да бъде голям" - с неработещо летище, с липса на градски и междуселищен транспорт, нула позитивни туристически практики! Запитвали ли сте се как се чувства едни чуденец в Пловдив - ще отговоря, като слепец. Никой в публичния сектор не говори английски (в пощата, на гарата, на автогарата например), няма означения на туристическите обекти или градски транспорт (наименования на спирки - вътре, вън от транспортното средство), няма туристическа карта за тях дори, която да ти казва "къде си" във времето и пространството.

А ако недай си боже е човек с увреждания (например сляп или инвалид, нуждаещ се от рампа за количка, от нормален тротоар без огромни прагове, без надигнати и изпочупени плочки), всичко приключва. Колчовци сме в 21 век! Моралната и духовна немотия е довела до това да се радваме на нещо шаренко! Е дадено е! Кулата е готова! Вавилон е тук. Ще ни завият с едни одеалца и ще сме "хепи". Старите хора са казали: луд на шаренко се радва! Радуйте ся и веселите ся.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?