Следвайте ни

Нинова към Мангъров: Ако бях жена, щях да ти пусна!

Или защо Щабът не реагира пред заплахата от новата епидемия, която ще донесе камара от политически трупове

viber icon

След като решиха, че пандемията е отменена с декрет, политлидери, политработници, политлетовници, системни партии, партии на системи и други ПП-та изпълзяха навън. И препълниха политическия пространствено времеви отрязък, пустеещ от два-три месеца заради страх от пандемията. И настана повсеместна лудост.

Чудя се защо Щабът не се събра на спешно заседание, за да реагира своевременно. Тъй като професорите са най-наясно с клиничните измерения на лудостта, чиято последна фаза е диагностицирана като политическа. А когато е и усложнена от принудително карантинно потискане, от предстоящи избори, от летните горещини и от премълчавания факт, че никой от партийците не си пие хапчетата, ситуацията става заплашителна. Тази лудост е много по-заразна от който и да е вирус, 

бързо се предава чрез политическото храчене и плюене, което е в изобилие

И тъй като на политическия фронт преобладават лицата с маските и е истинска рядкост някой да се появи с открито лице, лудостта отдавна е мутирала спрямо тези предпазни средства. И се е приспособила да прониква главно отзад, където се намира доволно разширеният отвор на людете, отдадени на партийна кариера, който се разширява правопропорционално с издигането в йерархията.

С една дума, озовахме се в нова предепидемична ситуация, много по-опасна от настоящата, но никое медицинско светило не реагира по какъвто и да е начин. Шефът на Щаба ген. Мутафчийски не им забрани да излизат от партийните централи, нито най-големият му опонент доц. Мангъров ги подкокороса да излизат вкупом, та белким изпукат старите пръчки. А това щеше дотам да възрадва Нинова, че би възкликнала по отношение на доцента: Ако бях жена, щях да му пусна!

Проспивайки заплахата, Щабът не си дава сметка, че здравната ни система не е подготвена да понесе този удар: 

от есента до изборите през март заразените от политическа лудост ще достигнат своя пик,

а няма нито достатъчно легла в психиатриите, нито достатъчно психиатри, за да се реагира. Още отсега към всяка болница трябва спешно да се създадат психиатрични отделения и ако специалистите не достигат, да се привикат психолози и в краен случай политолози.

Ако това не се направи, ви предупреждавам, че ще има камари от политически трупове! Не че сега ги няма. Ала в пика медиците ще бъдат принудени да избират между млади и стари на кой да му дръпнат шалтера, а пред този политически трагизъм и Сталин би трепнал. Макар че, от друга страна, партийният състав рязко би се подмладил, и то чрез естествен подбор, а не както е досега - с лидерски. И въпреки това не е хуманно. Все пак и политическите индивиди някога са били хора.

Знайно е, че който не е в час с времето, времето му го връща

Като например да го ожени за синоптичка. Питайте Плевнелиев. Политическата му лудост да бомбардира Путин с единствения ни вертолет, щастливо прерасна в любовна. Това е пример за самолечение с хепиенд. Но е изключение. Няма как за всички политически мачовци да намерим по една синоптичка въпреки популацията им напоследък.

Затова Щабът трябва поне да призове партийната маса: Не прибягвайте към самолечение, идете при специалист още щом усетите първите наполеоновски симптоми! Проверявайте всеки ден куфарчето си и ако намерите в него освен пари и маршалски жезъл, незабавно уведомете лекуващия ви лекар. Не плюйте по политическите си опоненти и спазвайте необходимата дистанция, както правите с избирателите си, след като са ви избрали!

Да, ама няма кой да ги призове. Затова поне да опазим избирателите, които по традиция се сещат за своето здраве след дъжд качулка - сиреч, след изборите.

Красимир Димовски

Красимир Димовски

Журналист - екип "Общество"

Красимир Димовски е работил в местни и национални издания, ръководил Книгоиздателска къща “Марица”. Има самостоятелни изложби с политическа карикатура и награда „Пловдив”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (23)

Гост

Гост

22.07.2020 | 19:34

По добре да го изпрати две седмици на почивка в луксозния й хотелски комплекс на Халкидики

Отговори
2 0
Стойчо

Стойчо

22.07.2020 | 09:00

Пусни му , пусни му.Не го мъчи !

Отговори
1 0
Гербаджия

Гербаджия

20.07.2020 | 17:17

Вярно , че не си жена

Отговори
2 1
Стефчо

Стефчо

20.07.2020 | 03:52

Нищо ,че не си .... , пусни му !!!

Отговори
3 1
Достойнство

Достойнство

19.07.2020 | 17:04

Няма нужда от коментар на статията е достатъчно да се види мутрата на психопата, който я е създал. Пенсионирайте го, ако искате да спасите медията.

Отговори
1 7
Дон

Дон

15.07.2020 | 21:37

За коя жена става въпрос,виждам само съскащи

Отговори
9 1
Абе Нинова

Абе Нинова

08.07.2020 | 23:59

Е ясна, повече от това няма накъде да се излага и проваля ! Защо обаче има хора,които се напъват да я защитават, та и те се излагат ?!?!

Отговори
30 8
ЛЮБО

ЛЮБО

08.07.2020 | 10:46

ТИ ВЕЧЕ СИ В КРИТИЧНАТА , МОЖЕ ДА ПУСКАШ , АМА ДАЛИ ЩЕ ИМА ЖЕЛАЕЩИ

Отговори
36 8
Хахаха

Хахаха

07.07.2020 | 20:17

Та тя тази камара от политически трупове отдавна е необходима. Особено от такива, които не могат да се самоопределят какви са.

Отговори
27 2
Щон

Щон

07.07.2020 | 16:00

НИНОВА ЧЕ НА КОГО НЕ СИ ПУСНАЛА НА ТОЗ КОЙТО НЕ СИ Е ПОИСКАЛ

Отговори
38 13

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?