71

Моралът, глупако! Или защо хищната хиена Лена пенсионира Слави

Омаскарявай!   

Под този бодър девиз започна новата година. Омаскаряване в промишлени мащаби, на пълни обороти, остава и за износ, макар че този специфичен български продукт е трудно преводим. Хорото поведоха още в първия си работен ден онези 240 бодряци, с добре охранени и отпочинали мозъци по празниците. Знаят те ​- „Ом​аскаряването прави силата“, а  избирателите нека да си въобразяват, че е „съединението“. Те затова са отвън, а мозъците - вътре.

Патриарх Максим омаскари Ботев, ама му го върнаха -  омаскариха чак дъщерята на президента заради елейните му слова за талантите й  (абе нищо свято няма за тия хора), Слави омаскари хищната Лена, Нинова -Кошлуков, а на фона на тези епизодични битки кипи мащабното, себепожертвувателно, героично и кърваво омаскаряване между елитните боеви сили, излъчени и финансирани от народа. Депутатин срещу депутатин, всеки гърди геройски на трибуната да изложи и един враг повеч мъртъв да положи. Макар че да умъртвиш мъртвороденото, не е възможно нито физически, нито политически. Крякане, врякане, наглост, ехидност, простащина, хитри очички - и всичко това гелирано, епилирано, костюмирано и самодоволно. И за капак, се излъчва на живо по телевизиите, посред бял ден, без дори знака 18+. Вероятно е така, за да могат младите нагледно да усвоят позите, които водят до най-бързия политически просперитет - вип оргазъм сред виповете в парламента. Така само с няколко добре заучени движения си гарантираш непрекъснато участие по сутрешните блокове на телевизиите и други добре финансирани участия в сянка. Да гледат и да се учат, ако все пак случайно решат да останат в родината, като пораснат.

Омаскаряването - национален приоритет

Омаскаряване винаги е било национален приоритет, заложено още при основополагането на Третата българска държава. И едните, и другите са маскари!, е казал един от съоснователите й, прозрял съвсем в началото на изграждането на модерната държавност, че келепирът е в депутатстването и в кметуването. Не в предприемачеството, не в изкуството, не в науката, не в иновациите, не. Имал е поглед в бъдещето този наш прадядо, който още при първите избори прозорливо  уби създателя си Алеко и оттогава безпрепятствено организира преизбирането си. И така -  до ден днешен. Това философско прозрение за всеобщото омаскаряване като двигател на прогреса също е трудно преводимо, но кой друг се радва на подобно политическо безсмъртие като бай ти Ганьо? А на успешните, на доказалите се във времето трябва да се подражава.

Честна съм, но в обратен ред

Бай Слави ги знае тия работи. Затова и не остаря в собственото си шоу, както го съветваше Кеворкян. Опита да остарее в политиката, но не му се удаде, може би заради неосъществения полет със северномакедонския космонавт. Изгуби две години ресурсно време на народа и пак си отлетя в шоуто, но пък и шоу вече няма, та не е ясно приземил ли  се е някъде.

В един мой коментар, публикуван на 13 октомври 2019-а, бях написал: "След дълго и мъчително колебание Слави се ожени. За политиката. И дали ще влезе в ролята на Зеленски, или в образа на Странджата: "Бедни, бедни, Трифонов! Защо не си остана в шоуто?!...",  ще научим, като му дойде времето. Времето дойде. "Бедни, бедни Македонски! Защо не умря при Гредетин?", е казал класикът.

Всеки сам си избира какви опити да прави за възкръсване, но бай Слави избра един сравнително нечестен начин от двеста възможни, или казано просто ​- доста гнусен, ехиден и изобщо - обратен на мъжкареенето му. И с това се пенсионира. Ако беше пуснал тая песен за палавата Лена (която несъмнено доста си попалува в управлението на държавата), когато беше ортак с хората около нея, пак щеше да е нечистоплътно, но поне щеше да е навреме. А сега е и нечистоплътно, и не навреме. Като актриса, дето се жалва, че я прекарали преди „Оскара“. Но първо си го взима, после се жалва. Тоест честна съм, но в обратен ред. Първо бях нечестна, а после честна. Това, бай Слави, и биологически е невъзможно, камо ли духовно. Ами ако сега кака Лена дръпне един рап за хищната хиена Слави? Щото и той е мъж с минало, даже с мултиминало. Всъщност и това е вариант, какво ще го съди в нереформираната ни система. Така взаимоомаскаряването ще достигне неподозирани висоти. 

Да се готви ЦСКА

Бай Максим също ги поназнайва тез работи. Може и да омаскари и Левски, и Ботев, а сега да посегне и на ЦСКА дори, както казва Васко Сотиров, но е наясно как да се филмира и самофилмира. И той влезе и излезе от политиката, но опарването му явно е било краткотрайно, защото не е изгубил ориентация за властовия припек. 

Само че и правенето на филми, и правенето на сатира е изкуство. Правенето на добра политика - също. А за тези неща, освен талант, трябва и морал. 

Моралът, глупако! 

Както бе казал Клинтън за икономиката. 

А за келепира се допитайте до идеолога на омаскаряването. Онзи, дето застреля създателя си Алеко още при първите избори и си осигури преизбиране до ден днешен.

 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?