Следвайте ни

Бай Пешо вирна гребена, засрами „Индра“

viber icon

Толкова съм готин, че мадамите си плащат да се возят при мен, хвали се бай Пешо, шофьор в градския транспорт. Колегите му в Пловдив напоследък и те вирнаха гребена. Не само качват пътничките, но и ги обслужват ръчно. Таксуват ги, демек. Системата работи перфектно и се състои в три стъпки: влизаш, плащаш и късаш. Както казваше Юлий Цезар: „Дойдох, видях, победих“.

Правилата са железни. Качването е само от първа врата. Ако зейнат другите, има риск някой лукав гратисчия да се шмугне необслужен и да провали целия замисъл.

„Влизай, нарежда мъжът зад волана. И плащай!“ Прибира левчето, а със свободната ръка подава тесте с билети и отсича: „Късай!“. Така, грабнал с честен труд заветното билетче, пътникът ликува и се вози с удовлетворение.

Това е топлината на общуването в рейса. Нека си говорят после, че машината ще замени човека. Едва ли, след като вече 4 години чакаме да загрее електронната система за таксуване в рейса. А и топлината е двояко понятие. Да си на топло в слънчева Испания с 20 милиона от проваления транспортен проект, си е mucho gusto. Да си „на топло“ в България обаче е неприятен сценарий, който може би грози някои ключови фигури от предишното управление на Пловдив.

 

Илияна Караланова

Илияна Караланова

Отговорен редактор Marica.bg

Илияна Караланова е завършила „Славянска филология” в ПУ „П. Хилендарски”. Работила е в Топ ТВ, в. „Труд” и plovdivweek.com. Била е зам.-главен редактор на в. „Строителство Имоти”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?