Следвайте ни

Кум, сват, на булката брат... "Каузата" задружна като сицилианска фамилия

viber icon

Социалните дейности, които в първата година от мандата на новия градоначалник Здравко Димитров бяха в ресора на вицето Анести Тимчев, се  връщат до дни под шапката на Георги Титюков. Това става факт след напускането на бившия вече зам.-кмет Илия Кирчев, което налага промени в управленската структура на Общината. Неговият наследник Величко Родопски ще се занимава само с финансите, Анести Тимчев поема екологията и здравеопазването, а Титюков - социалните грижи. 

Всъщност най-опитният администратор в Общината никога не е губил влияние в този ресор. В годината, в която Тимчев отговаряше за социалните дейности, основната част от кадрите бяха в топли връзки с Титюков. Дирекция "Социални грижи", доминирана от "Кауза Пловдив", е като задружна сицилианска фамилия. Неин шеф е Веселина Ботева, която от години е до Титюков. За вярната си служба дори получи право да закупи общински апартамент в центъра на Пловдив. Ботева успя да запази и ключовите фигури в екипа си. Главен експерт в дирекцията е Петя Хаджийска. Дамата минава за дясна ръка на Ботева в работата, а в личен план е кумица на общинския съветник от "Кауза Пловдив" Константин Георгиев. Съпругът на Хаджийска пък е в списъка на социалните асистенти на Патронажна грижа. 

Другият главен експерт - Елена Кирчева, бе основна фигура в предизборния щаб на "Каузата" на местния вот миналата есен. В отбора е и Офелия Велкова, експерт, в момента в неплатен отпуск. Тя е шеф на Общностен център в „Столипиново“, а ръководител на проекта там е отново Веселина Ботева. Свои доверени хора от "Каузата" са уредили на почти всички ключови позиции в социалните дейности. А където това не е така, натрапниците обикновено се отстрелват с публични скандали и "мокри поръчки" по местни медии.   

Още от категорията

Виж всички

Коментари (20)

Десен

Десен

09.11.2020 | 09:34

Докато не махне Титюка работите на здравко няма да тръгнат. Такова драпане беше да си върне социялните, че очерни тимчев с публикации в медиите. Той си мисли че не знаем че е той но ние много добре знаем. Нали Жоре ти пускаше всичко

Отговори
8 2
geno

geno

08.11.2020 | 18:34

от много време се знае как и кои дережира изборите в Пловдив ама всеки си трае и Титука си разиграва кончето

Отговори
2 1
Ива

Ива

06.11.2020 | 07:50

Аз нещо не разбирам - всички лица по Патронажна грижа сме назначени от Анести Тимчев, това авторите на статията не са ли питали? Всички назначени сме хора на него, защото той ни сключва договора.

Отговори
6 6
Рони

Рони

05.11.2020 | 20:37

Вие г- н Титюков сте винаги на власт. И с тия, и с ония. Само дето В. Ботева не Ви подхожда на интелекта. Мноого зле е.

Отговори
16 4
Организирана група

Организирана група

05.11.2020 | 19:37

Г-н Титюков, как можем да влезем във Вашата партия. Харесват ни подходът Ви?

Отговори
17 1
Пещерска гроздова

Пещерска гроздова

05.11.2020 | 17:21

ДАЙТЕ НИ ПАРЦЕЛАААА

Отговори
8 2
Пещерняк

Пещерняк

05.11.2020 | 17:10

Щом не гласуваха парцела зад МОЛ Пловдив да го цункат Пещерска гроздова за 120 000 лв. ще почне плюене.

Отговори
8 0
Пловдивчанка

Пловдивчанка

05.11.2020 | 15:28

Уважаеми екип на Марица, твърдо не съм съгласен с определението, че това мазничко човече е най-опитния администратор в Общината.Най-долния, най-крадливия, най-безпринципния , най-доверения на Тотев и още много най-гаднярски качества -ДА, но най-опитен администратор-смях.Истинския опитен администратор е друг, но понеже всички се притесняват от компетентността му, непрекъснато го плюят. Но това е друга тема.Зико да му мисли с голямата, но очевидно не толкова умна глава.

Отговори
29 3
Банда рекетьори

Банда рекетьори

05.11.2020 | 14:59

РЕКЕТЬОРИТЕ НА ПЛОВДИВ СА СЪЮЗ СЪС ГЕРБ , , КАУЗА ЗА КРАДЕНЕ , ЗЕМЕВЛАДЕЛЦИ -ПЛОВДИВСКИЯ ВЪЛК / ТОВА Е ОПГ-ТО

Отговори
22 4
Петето лудата

Петето лудата

05.11.2020 | 14:23

Абе защо пишете всичко дето идвам да ви докладвам в общината. На елито разказвах и хоп, веднага пуснахте информазия. Ми сега ще се сетят, че съм аз. Их начиииии

Отговори
8 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай