46

Кой води Промяната в Пловдив към успешния ѝ край

Местният лидер Росен Костурков се държи така, сякаш е на заплата в хотел „Империал”.

Росен Костурков няма да е кандидат на „Продължаваме промяната” и това е добрата новина за ПП. Лошата е, че май е предал отбора си и се държи така, сякаш е на заплата при Иван Тотев. За 2 години Костурков не направи нищо съществено, за да изгради структури на ПП в Пловдив и областта. Преди време се отказа от позицията на областен координатор за Пловдив, но след краткия престой на поста на Александър Ракшиев отново овладя партийната структура, доколкото такава изобщо съществува.    

Като гледаме назначенията в Областната управа, станали по инициатива или с мълчаливото  съгласие на Костурков, направо ни идва да запеем траурния марш в памет на Промяната. Да, според информацията от кулоарите на двете основни политически сили правото да излъчи областен на Пловдив се е паднало на ГЕРБ. А местният лидер на партията Иван Тотев великодушно предложил мястото да се заеме от Илия Зюмбилев, чието БЗНС е подкрепящ партньор в коалицията ПП-ДБ. Интересно е обаче назначението на Димитър Добрев за зам. областен от квотата на Промяната. Защото дългогодишният кадър на ДФ „Земеделие” е бивш член на ГЕРБ, минал и през движението на Мая Манолова. Изобщо - отговаря на всички критерии за почтеност на ПП, но обърнати в някое старо фото на негатив. За другия зам. областен - Атанас Ташков, е съвсем ясно, че е от най-близкото обкръжение на Иван Тотев.  

В този смисъл Росен Костурков или е пълен наивник и изобщо не знае кой какъв е в Пловдив, или играе в друг отбор. Което никак не е добре за партиен функционер, получил доверието на съмишлениците си да гради структури и да привлича разпознаваеми лица и експерти за каузата. Резултатите от работата на активистите на ПП под тепетата ще се видят по време на местните избори наесен. И ми се струва, че за разлика от последния парламентарен вот, този път победителите ще са други. 

Оцени новината

Оцени новината
4.8/5 от 16 оценки
4.8/5 от 16 оценки

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?

Към анкетата