Следвайте ни

Коментарът: Да разбием Фейсбук с Ворошиловски устрем

viber icon
Спас КУЗОВ

"Таарарам-тарарам. Говори селският радиовъзел, намерено е прасенце сукалче на пиацата срещу хоремага, който не си го потърси до седемнадесет и тридесет довечера, председателят на АПК-то ще го конфискува в полза на народната власт! Тарарам-тарарарам, Елено момее". 

Помните ли онези бодри селски утрини, когато кметът или местният секретар на партията будеха населението по радиоточката с народна музика, новини какво са докарали в смесения магазин или кой филм ще прожектират в читалището довечера? Филмът естествено беше съветски, а приемникът марка "Ворошилов" излъчваше между ръченицата и правото хоро нещо като трейлър в аудиовариант.

Подгонени от носталгията по миналото, хората поискаха да се възстанови мрежата на "селския фейсбук". Във времената на мобилния интернет и развитите социални мрежи тази идея изглежда доста непрактична. Още повече че за да гръмнат отново радиоточките, ще са необходими немалко средства. Отделно абонаментът, авторските права, поддръжка и други непредвидени разходи. С тези пари селският кмет може да си назначи двама глашатаи на ненормирано работно време за няколко години напред. Може и сайт, и фейсбук страница на селото да направи, и то от най-добрите.

Така че кметовете да зарежат носталгията и сладката болка вляво, а по-добре да мислят в крачка с новите технологии. Може един безжичен интернет да пуснат по селата. Да издействат за избирателите си по една bluetooth тонколона с отстъпка, да я закрепят хората на портата и ето ти радиоточка. Че то лампи за резервни части на стария "Ворошилов" вече няма./Пазарджишка Марица

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?